Mik a jelei hogy roma származású vagyok, mármint viselkedés ügyileg?
Lány vagyok és arra lennék kíváncsi mik a jelei viselkedés ügyileg hogy cigány lány vagyok?
Mert a romák teljesen mások mint a magyarok.
És ezt kérdezned kell?
Te írtad: "Mert a romák teljesen mások mint a magyarok."
Csak tudod, miben mások a magyarok.
Hangos, magabiztos, érzelmekkel teli mint pozitívum. Kötözködés, lobbanékonyság, agresszivitás mint negatívum.
A közvetlen környezetemben szerencsére a pozitívakat tapasztaltam, volt rendes osztálytársam, nagyon jó roma barátnőm, akire most is szeretettel gondolok. A tágabb környezetben pl. utcán az ellenkezőjét látni sajnos, és ez a gyakoribb eset...
Valószínüleg ahogy írták, sokat számít a szociális háttér is.
Nem vicc, tényleg a temperamentum, a vérmérséklet a jellemző genetikailag, azután erre tesznek a környezeti hatások.
Akiket általánosítani szoktak, a mélyszegénységben élő 100 IQ alatti nagycsaládosok, ahonnan a megélhetési bűnözés kitermelődik. Ők hangosak, nagyszájúak, nem tudnak viselkedni, nem tartják be a szabályokat. Az a gyerek, aki ilyen helyre születik, esélye sincs másmilyenné válni, a környezete determináló. Ez a réteg tanulatlan és buta. Átlag alatti képességeik vannak, ezért nem értik meg maguk körül a világot. Belőlük egyre több van, mert 8-10-13 gyerek születik egy családba.
A romák többi része ugyanolyan mint bárki itt Magyarországon vagy akár Európában. Átlagban olyan olaszos vérmérsékletűek, de van ebben is kivétel. Mondjuk én sok vegyes családot is ismerek.
A legjobb barátnőm roma származású, de az apai nagyanyja magyar. Kinézetre nagyon látszik rajta a származása, de a természete csöndes, nyugodt, visszafogott. Két diplomás tanult ember.
Egyvalami viszont általános: a romák érzékenyebbek a személyüket ért támadásra, jobban kiállnak a jogaikért, mint mi. Egy példa: amikor a gyerekeink foci edzésén az edző megszégyenítve gúnyolta a gyerkőcöket, hogy milyen bénák, én mint anyuka csak hallgattam, a barátnőm viszont odament hozzá és szépen elmagyarázta neki, hogy ezzel a stílussal bizony a kicsiknek nem tesz jót, és kikéri magának, hogy az ő fiával így beszéljen! És igaza volt! Nekem mégsem jutott eszembe mint szülőnek, hogy ezt jogom van megtenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!