Akinek nem született soha testvére, tudja az okát, hogy
miért lett egyke?
Azt mondták a szüleim, mindent meg akarnak adni nekem. Hát, ez nem sikerült, mert nekem a minden egy testvér lett volna.
Sajnos próbálok megbocsátani az anyámnak, mert elvetette a testvéreimet, ez azonban a mai napig nem sikerült. Haragot, dühöt érzek, és tönkre ment a kapcsolatunk, mert az én legnagyobb vágyam az volt, hogy legyen egy kis testvérem. Én a mai napig mindenemet odaadnám azért, hogy legyen egy jó testvérem. Vannak barátnőim, férjem, gyerekeim. A gyerekeimet látom, amint erős a kapcsolatuk, és mindenben támogatják egymást. Ez nekem nem adatott meg.
Nagyon fáj ez a mai napig:(
2010. okt. 14. 20:21
Mindig szerettem volna testvért mégsem lett. A szüleim magukhoz vették a dédit és így egy fél szobába laktam vele egy panelba. Nagy élmény volt mondhatom. Azt gondoltam nekem biztos 2 gyerekem lesz ha "nagy leszek"! Aztán nagy lettem és ugyanúgy egyke a gyerekem. Így alakult.Anyagi akadálya nem volt a dolognak. 27 évesen szültem és most 14 éves nagy lányom van. Avval nem értek egyet, hogy nagy ajándék a gyereknek a testvér. Nem neki szüljük ajándékba, hanem magunknak mert így akarjuk.
2010. okt. 14. 20:43
Ha jól értem a ti döntésetek valójában a NEM! Minket is állandóan evvel piszkáltak.
Az előző voltam.
2010. okt. 14. 20:50
34/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további válaszokat. Azt hiszem, a 19:09-es valahol rátapintott a lényegre. Kemény volt, de igaza van. Köszönöm szépen még egyszer a történeteket, nagyon sokféle ok van úgy látom. Azt hiszem, mi így leszünk "boldogok".. egy gyerekkel. Szép estét mindenkinek!
Nekem is ha lenne gyerekem tuti csak egy lenne. Nekem van testvérem és szeretem is szó sincs róla, de egyszer azt mondták rosszakaró szomszédok, hogy lesz még egy testvérem. Kicsi voltam még és összecuccoltam, hogy akkor költözök én utálom már ezt az egészet. Szerintem sokkal jobb, ha a szeretet csak egyfelé megy, nem többfelé. Nem tudnék tükörbe nézni, ha 1-nél több gyerekem lenne, mert folyamatosan bűntudatom lenne, hogy mennyire kicseszek a másikkal. Kiskoromban is állandóan b*sztattak, hogy miért nincs még egy gyerek, ugye anya mondta, hogy nem nagyon vállalnák meg én sem örülnék neki és utána sorba jött, hogy mi az hogy nem. Hát aki ilyet mond, annak komolyan legalább 6 kellene..
2010. okt. 15. 14:29
Te utolsó te nagyon életidegen degenerált ember vagy. De tényleg. Ha csak egy gyereked van akkor generációnként minimum feleződik a népesség, abszolút természetellenes. A szeretet nem megoszlik, az maximum a figyelem lehet. Ha te mégis úgy gondolod akkor tulajdonképpen jobb is, ha nem lesz több gyereked...
2010. okt. 15. 14:51
Senki nem mondta, hogy az én meglátásom helyes, nekem semmi gondom a 3 sőt az 5 gyerekesekkel sem, én magam nem bírnék ilyet elviselni, és sokan mások sem, mert nem egyszer hallottam ilyen indokokat, hogy ezért nem lesz második gyerek.
2010. okt. 15. 14:53
Nem kívánt gyerek voltam így érthető hogy testvérem sem lett mert elváltak az ősök.
Nekem már van családom és épp azt beszéltem az ismerősökkel hányat is szüljek még???1-3 egyet még el tudsz tartani,hármat már az állam tart el mert nagycsaládos vagy utána is járok milyen kedvezmények vannak hiszen fehér ember lévén én is kihasználhatnám nem csak a sötétbőrűek.
2010. okt. 15. 15:30
39/41 anonim válasza:
lett volna testvérem, de apukám egy balesetben elhunyt, mikor én kb 8 hónapos lehettem
2010. okt. 16. 15:43
Nekem 14 éves koromig nem volt tesóm:) szüleim elváltak egy éves koromban mert apukám ivott. aztán anyukámnak lett egy élettársa és megszületett a hugim :) ő most 4 éves :)
2010. okt. 17. 12:13
Kapcsolódó kérdések: