Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akinek nem született soha...

Akinek nem született soha testvére, tudja az okát, hogy miért lett egyke?

Figyelt kérdés
Leírnátok nekem? Tipródunk a 2. gyerek vállalásán, de egyre inkább a nem felé hajlunk több okból is. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 14. 13:34
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Nekem van testvérem, de gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne. Ritkán találkozunk, más világban élünk.

Legjobb barátnőm testvére pedig tíz éve Ausztráliába költözött, ott él a családjával. Náluk is olyan, mintha nem is lenne testvér, hiába van.

Nem tudom, csak gyötrődöm és tipródok és nem alszom napok óta. Ha család nem piszkálna, sztem ez bennem fel sem merült volna. Köszönöm a válaszaitokat! :)

2010. okt. 14. 13:58
 22/41 anonim ***** válasza:

én vagyok az, akinek nincs testvére, és a páromnak sem, de két gyerekünk van

Figyi, ha úgy érzed, hogy nem szeretnél több babát ,akkor ne érdekeljenek a konvenciók! A Ti döntésetek a pároddal, senki másnak nincs hozzá semmi köze. Nem kötelező testvért vállalni, ha nem szeretnétek, akkor nem lesz, ne foglalkozzatok más véleményével. Ha nektek így jó, akkor valamiért ez a jó döntés.

2010. okt. 14. 14:08
 23/41 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. Valószínűleg mi egykések maradunk. Majd megmondom a gyerekemnek, hogy kárpótlásul én kérek majd 3 unokát tőle.. :) És mindenben támogatni fogom. Férjem határozottan egy gyerek párti. Úgyhogy nem is töröm tovább a fejemet. Köszönöm a kedves és kultúrált válaszát mindenkinek!
2010. okt. 14. 14:09
 24/41 anonim ***** válasza:

Egy gondolat a testvérekről:

nem attól lesz az ember a testvére támasza, hogy ugyanaz az anya szülte őket.

Hanem attól, hogy úgy nevelte őket.

Nekem két testvérem van, minimális korkülönbséggel. Most próbálunk elindulni a nagybetűs életben. Úgy neveltek a szüleink, hogy segítsük, támogassuk egymást. Persze kiskorunkban badarságnak tartottuk a dolgot, de bizony most nagyon jó, hogy így csinálták.

Távol élünk a szüleinktől, de mindhárman ugyanabban a városban. Ha bármilyen segítség kell, egymásra számíthatunk és számítunk is. Például amikor a húgom kirakták az albérletéből, egyszerűen nálam lakhatott. Ha felmerül bármilyen családi probléma, azt nem egyedül kell megoldanom, hanem hárman leszünk rá.

Persze attól is függ a dolog, hogy álltok anyagilag. Nekem igazából mindegy volt, hányan vagyunk testvérek, mert a szüleimnek semmi vagyona nincs, kb fejenként 200 ezret kaphatnánk indulásként, ha kérnénk. Ha egyedül lennék, akkor kapnék 600at, ami még mindig semmi. Ennél sokkal, de sokkal többet érnek a testvéreim, akik ott lesznek velem akkor is, amikor a szüleim már nem.

2010. okt. 14. 14:16
 25/41 A kérdező kommentje:
Minket is úgy nevelt anyánk, hogy egymás támaszai legyünk. Nekem még sosem volt szükségem a testvérem támaszára, de neki már többször is az enyémre, amit maximálisan meg is kapott tőlem. Érdekes dolog ez, mert ha nekem bajom van, a barátnőimhez fordulok... a testvérem fiú.. a lányokkal sokkal jobban meg tudok oldani mindent, még egyszer mondom, annak ellenére, hogy szeretem a bátyámat, de semmi közös nincs bennünk.
2010. okt. 14. 14:21
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 lány testvérem van,és ma közel 40 évesen azt mondom,hogy ez nagyon jó,hiszen bármikor számíthatok rájuk,és ők is rám..Én külföldön élek,és sajnos jó ha évente egyszer találkozunk..(nagy öröm nekem a telefon,internet ,hiszen ezek segítségével napi szinten kapcsolatban tudunk maradni)

Anyám szintén nagy családból jött hiszen ők 13 voltak testvérek.És ma? Egyik testvére sem tartja a másikkal a kapcsolatot..Van aki már meghalt,de a legtöbben élik a saját életüket..Csak 2 alkalommal jön össze anyán nagy családja.Ha esküvő vagy ha temetés van..De inkább a temetés,mert az esküvőre sem hívják meg egymást..

A barátnőm akivel 5 éves korom óta együtt vagyunk egyke lány..Mégis boldog,mert az ő elmondása szerint egy igaz barát néha többet ér egy testvérnél...neki így én vagyok a testvére..

Közel 40 évesen nekem is csak 1 lányom van,ahogy a lány testvéreimnek is.Mégsem érzik magukat egykének,mert az unokatestvérek szoros kapcsolatban vannak..Ők ha egyszer maghalunk egymásra fognak tudni támaszkodni..és ez így van jól..

De hogy válaszoljak a kérdésedre miért csak 1 gyermek..

A válasz egyszerű.PÉNZ..Inkább nevelek fel biztonságban,mindent megadva 1 gyermeknek,m mint több gyermeknek kelljen azt mondanom,hogy "sajnálom,nem tudom megvenni"..

2010. okt. 14. 14:28
 27/41 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk apám kijelentette, hogy neki csak egy gyerek kell. Ha anyám akar még egyet, akkor ő elválik. Szerencsés döntés volt, hisz anyagilag nem bírtak volna még egyet felnevelni, másfelől apám részben alkoholista (részben= csak akkor ivott, ha fizetés volt, de nem voltak elvonási tünetei meg egyebek) és agresszív volt.

Egyrészről pozitív, mert nem kínzott mást is, másfelől meg negatív, mert így én ezzel egyedül maradtam....

Egyébként sok szempontból lehet nézni, hogy jó-e az, hogy nincs testvérem. Mert az, hogy van még nem jelenti feltétlenül azt, hogy jó a kapcsolatunk. Sok elhidegült testvérpárt láttam már, így nem tudom azt mondani, hogy jó, hogy nincs, de azt se, hogy rossz, hogy nincs.

2010. okt. 14. 14:59
 28/41 anonim ***** válasza:
anyum engem is alig tudott megszülni. majdnem meghaltunk. azóta is rossz a szíve meg néhány szerve gyengébb meg stb :S aztán terhes se tud lenni. (lehet ,h apám miatt) 5 éves koromba anyu terhes lett de meghalt a magzat :( :S
2010. okt. 14. 16:23
 29/41 WHISKEY11 válasza:
27%

Nekem 3 testvérem lenne én 13/L 8/L 3/F

ők ezért nem mert anyumak nem kellettek amugy sincs pénz nem tudott volna 4 éhes szájat etetni=( de örülök is neki 1. mert a lányok elvették volna a pasim 2. kellet volna osztozkodni xĐ

2010. okt. 14. 17:03
 30/41 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Értem én az álláspontodat, de szerintem, ha valaki komolyan gondolkodik a babán, akkor nem ismeretlen emberekkel beszéli meg. Szerintem, ha tényleg akarnátok kistestvért, akkor nem lenne akadálya az anyagi hátteretek, hiszen ahol egy gyerek kap enni, ott miért ne kapna kettő?

Szerintem csak így kényelmes nektek és ennyi. Nincs kedvetek előröl kezdeni az egészet (terhesség, rosszullétek, szülés, pelenkázás, éjszakázás..) Hiszen ha tényleg akarnátok a kistesót, akkor nem görgetnétek elé akadályokat. Nincs ebben semmi szégyellni való, csak ne a mi jóváhagyásunkra várj, hogy egyedül maradhasson a gyereked. Ez részben lelkiismereti kérdés és ha ti egy gyerek mellett döntöttetek, akkor csak mondj ennyit a kérdezősködőknek: "így döntöttünk"- és ehhez nem kell magyarázatot fűzni.

2010. okt. 14. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!