Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akinek nem született soha...

Akinek nem született soha testvére, tudja az okát, hogy miért lett egyke?

Figyelt kérdés
Leírnátok nekem? Tipródunk a 2. gyerek vállalásán, de egyre inkább a nem felé hajlunk több okból is. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 14. 13:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Megértem a félemedet,a mai világban már egy gyereket is meg kell gondolni.:(
2010. okt. 14. 13:46
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
A párom szülei elváltak, mielőtt lehetett volna tesója. az én anyám meg egyszerűen úgy gondolta, hogy bően elég vagyok neki én. Nehezére esett törődni velem, nyűg voltam, akit szoptatni kellett. Viszont így, hogy egyikünknek sincs tesója, úgy érezzük, lemaradtunk valamiről, ami már pótolhatatlan. Ezért nekünk két gyermekünk van, kis korkülönbséggel, így most a harmadikon még nem gondolkodunk, 1,5 év alatt született a kettő. Nem tudhatod, mi lesz 15-20-25 év múlva, erre szerintem nem lehet alapozni.
2010. okt. 14. 13:47
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Anyám már 1962-ben is a jövőtől félt. Nincsen új a nap alatt.

Most aztán itt hagytak engem egyedül mindannyian, mert meghaltak.

Lettek volna testvéreim, de elvetette őket anyám.

A gyerekeim még nem felnőttek, így aztán egy testvér lehetett volna az egyetlen segítségem, hogy ne legyek egyedül ebben a világban.

2010. okt. 14. 13:48
 14/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy van aki megért. :) Családom folyton "nyomaszt" a témával, hogy legyen már testvér, mert mire rájövök, kellett volna, már késő lesz. Csakhogy én már most is úgy érzem, hogy "öreg" vagyok hozzá, ráadásul én mindig egyet szerettem volna (férjem is), csak annyian néznek ránk furcsán, hogy már kezd az agyam kikattanni, hogy most ennyire helytelenül döntünk?
2010. okt. 14. 13:48
 15/41 anonim ***** válasza:
68%

Az én hibám volt:( Kijelentettem, hogy nekem nem kell kisebb tesó csak nagyobb; halgattak rám:(

Aztán mondták,hogy az is köre játszott, hogy kettőnek neház lett volna a maxot adni (anyagilag), na meg az is,hogy féltek nehogy fiú legyen és meghaljon ( a családban az összes fiú meghal születésekor:()

2010. okt. 14. 13:49
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Én anyuka vagyok (38 éves)

1 fiam van..Én nem is akartam többet szülni,mégpedig azért

mert

- a férjemtől már nem akartam többet,meg hát el is váltunk

- az anyagiak miatt

- a tehetetlenség miatt,hogy 3 évét betölti a gyerek és sehová nem vesznek fel dolgozni,nem tudok érvényesülni

- a magány miatt,mert igaz ott volt a csöppség de az apa inkább hajnalig melózott csak ne kelljen a kicsivel foglalkoznia

Most meg azért nem szülnék mert

- a korom miatt..38 évesen már későnek tartom,belegondolva,hogy ha most szülnék akkor a lányom/fiam 20 éves lenne,és közel 60 éves vénasszony..Akár a nagymamája is lehetnék..Más generáció,más világ

- Ma már élvezem a függetlenséget,hiszen 18 éves fiamat már rég nem kell pátyolgatnom

- ma már elrendeztem az életem,van munkám,vannak hobbijaim,szokásaim..ebbe nem fér bele egy kisbaba..

-lassan már nem nekem kell gyerek hanem az unoka jön..

2010. okt. 14. 13:50
 17/41 A kérdező kommentje:

13:49, ez borzasztó. mármint hogy a fiúk meghaltak születésukkor. :((

Egyébként igazuk van a testvérpártiaknak is, csak én vagyok a példa rá, hogy van ugyan testvérem, de a két legjobb barátnőmmel osztjuk meg egymás gondjait-örömeit, és nem a testvéremmel, akivel ég-és föld a gondolkodásmódunk és az életvitelünk is. (ettől még imádom, de ne nem ő a "támaszom" az életben).

2010. okt. 14. 13:51
 18/41 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan született, de van jópár egyke a környezetemben, és legtöbb helyen a szülők közötti probléma az ok.
2010. okt. 14. 13:52
 19/41 A kérdező kommentje:
38 évesen 18 éves fiad van? :) Az igen!! Gratulálok!! Én is idősnek gondolnám magam újra szülni 38-39 évesen. :( Hát ez van. És hiába állunk most anyagilag normálisan (ház, autó, kevéske hitel), de ki tudja, mit hoz a jövő? Ha jövőbelátó lennék, esküszöm szülnék még egyet.
2010. okt. 14. 13:53
 20/41 anonim ***** válasza:

a gyereknek a legnagyobb ajándék egy testvér. mert amikor már nem leszünk, ők akkor sem maradnak egyedül.

sok egyke ismerősöm van, mind azt vallja harmincon túl, hogy jó lenne, ha lenne testvére és sajnálják, hogy nem adatott meg.

2010. okt. 14. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!