Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családfakutatásodban vagy...

Családfakutatásodban vagy ismerősödében voltak esetleg meglepő eredmények? Meddig tudták visszakeresni?

Figyelt kérdés

2023. júl. 16. 10:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
De, lehet elírás. Én Hegedüs vagyok, nem Hegedűs, mert elírták. De még biztos vannak ilyenek.
2023. júl. 19. 20:15
 12/17 geza tozser ***** válasza:
23%

A hoszú Ű helyett rövid Ü még nem akkora baj, DE egy BETŰ kihagyása

már igen.

Szabó helyett Sabó vagy Zabó, Kűrti helyett Kűrt is már más név.

De egy családban,ugyan azoktól a szűlőktől más néven leirni a családnevet, már "gázos" és bonyodalmas is annak helyesbitése, nem gondolod?

2023. júl. 20. 19:21
 13/17 gavrill válasza:
100%

rengeteg meglepő eredményem van,

- találtam Eszterházy iratokat egy eladott házban, ahol a helyi doktor feleség 1950-ben szült egy zabigyereket egy és a doktor tudta, a nevére is vette az Eszterházy gróf aki 1880-as évek végén született.

- a családom ároni Dávidházy (Bekes), és Borza családtagokkat tartalmaz, akiknél nagyon messzi ágon vannak még női ágon református lelkészek. az is Érdekes, hogy miként lett a Bekesbő Dávidházy a török miatt.

- legmesszebb a 11.-ik unokatestvéremmel sikerült megtalálnunk (aki a Magyar Országos Levéltárban dolgozik! Zelege Mihály de Padány 1235-es dátumot tartalmazó iratát, ahol tudjuk, hogy ki vette fel a László vezetéknevet Balázs, az apja László nevét vette fel, akinek a nevénél az 1491-es szám volt írva.

- a gyermekem több nemesi ággal büszkélkedhet, 2 vallási ággal és 2 katonai ággal, és kisnemesekkel, közemberekkel.

- kb 5500. fős családfában már nehéz kiszedni egy érdekes történetet :)

2023. júl. 20. 20:13
 14/17 anonim ***** válasza:
77%

De egy családban,ugyan azoktól a szűlőktől más néven leirni a családnevet, már "gázos" és bonyodalmas is annak helyesbitése, nem gondolod?

Nyugodj meg!🤣

Úgy írod, mint ha én írtam volna el a neveket...🤣

Annyit írtam, h de igen, lehet, h az anyakönyvezető annyira "odafigyelt", h elírta.

Amúgy szerintem meg teljesen mind1, h kis hiba vagy nagy hiba. Nem ez a neve, ne azt írja. Akinek meg a hivatalos nyomtatványok kitöltése a munkája, végezze azt nagyobb körültekintéssel.

2023. júl. 21. 07:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Zsilinszky Mihály volt államtitkár nagyapja és az én egyik felmenőm testvérek, Mihály első felesége Haan Lajos lelkész lánya, Karolina, második felesége pedig Reök Ilona, aki Munkácsy unokatestvére (+Ilona családjánál nevelkedett Munkácsy Békéscsabán)

Haan Lajos nagybátyja Petényi Salamon János zoológus.

Zsilinszky Mihály testvére Endre, akinek a fia Bajcsy-Zsilinszky Endre politikus.

Én is találkoztam több nemesi származásúval kutatásaim során, de nem egyenes ágon, így annyira nem foglalkoztam velük.

A legkorábbi születés ami napra pontosan megvan, az egy 1728-as, ennek a személynek a szüleiről és nagyszüleiről is vannak még adataim (név, hozzávetőleges születési idő), de ők szlovák nyelvterületről települtek ide, és arról nincs adat, hogy pontosan honnan, így itt megakadtam a kereséssel.

2023. júl. 22. 20:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet egy ilyen családfakutatásba belekezdeni?
2023. nov. 4. 20:44
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nénikémnél ükapámig megvoltak az adatok, aztán rákerestem a születési helyére és nevére és nagy meglepetésemre kidobott egy face csoportot, mivel nemes család. Ott meg is kaptam a családfàt ingyen, 16. századig van meg. Apám oldaláról viszont semmi, mert a nagyapám Kárpátalján ragadt mikor elvették tőlünk a megyét és elvesztek az iratai.
2023. nov. 4. 21:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!