Tudni szeretném, hogy enyém-e a gyerek, de az anya nem egyezik bele az apasági vizsgálatba. Mit tehetek?
Az anyánál nincs szüksége a gyerektartásra?! Mert neki is fontos lenne gondolom már csak anyagilag is, hogy a gyerek apja támogasd a gyermeket! Ha aláírod az apasági nyilatkozatot, akkor a bíróságnál kérheted a láthatást!
Kételkedsz benne hogy te vagy az apja?
Ha nem vagy biztos abban, hogy a gyereknek te vagy az apja, ne írd alá az apaságit, mert azzal beismernéd, hogy tiéd a gyerek.
Ami furcsa, hogy az anya nem egyezik bele. Ha biztos lenne a dolgában, miért ellenezné a vizsgálatot? Az csak őt igazolná. De ott a ha...
A gyámügyet sem értem. Biztos van felsőbb szerv, ahová fordulhatnál, de egy DNS vizsgálat nem olcsó mulatság.
Igen, kételkedem, ezért nem írom alá az apasági nyilatkozatot.
Én is pont azt szeretném tudni mi az a fesőbb szerv v hatóság, mely az anyát rábírja a vizsgálatra
Kedves utolsó válaszoló!
PONT FORDÍTOTT A HELYZET
Én, az apa, akarom a vizsgálatot, amire az anya nem hajlandó. Mit tehetek?
Tedd fel itt: [link]
a kérdésed vagy keress egyéb olyan fórumot, ahol szakképzett emberek,jogászok válaszolnak neked. (itt anoním emberek vannak, még ha valaki azt is állítja, hogy ő jogász, én megkérdőjelezném)
Szia! Én mégiscsak a gyámügyet javasolnám. Nekik van jogászuk, aki pont az ilyen helyzetekre specializálódott. A jogász köteles ingyen tájékoztatást adni személyes találkozó keretein belül, és elmondani neked, hogy mik a lehetőségeid a te helyzetedben, kell-e jogi útra terelni a dolgot, ha igen, hogyan, kell-e érte fizetni, ha igen, mennyit.
A gyerek születése után a gyámügy megkeresett téged?
Csak azért kérdezem, mert ezek szerint nincs apasági nyilatkozat. Ez esetben az gyámügy megkeresi az anyát, hogy nevezze meg az apát. Ha az anya téged nevezett meg, akkor a gyámügynek meg kellett keresnie téged az apasági nyilatkozat ügyében.
Én is azt gyanítom, hogy az anyának valami titkolnivalója van, ha ennyire ellenáll a dolognak. Őt nem is érdekli, hogy van-e apasági nyilatkozat vagy nincs? Vagy azzal zsarol, hogyha aláírod, csak akkor láthatod a gyerekedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!