Van itt olyan amatőr családfakutató aki segítene megtalálni az egyik ági dédszülőket?
Első körben 1932-től visszafelé nézd át az ismert település házassági anyakönyveit.
Ha elárulod a települést, akkor könnyebben tudunk segíteni is.
Házassági anyakönyvet találhatsz, születésit nem.
Ami nevetséges, mert több külföldi országnak felkerült már az 1990-es évekbeli születési anyakönyvek is. Tudom, mert láttam.
10-es sajna nem mindenhol. Van ahol csak 1900-as évek eleje van mind a három anyakönyvi bejegyzéseknél.
Pl. ritka az 1948-ig a házassági anyakönyv is. Úgyhogy nem biztos, hogy ahhoz a településhez lesz házassági bejegyzés, ezért írtam, hogy a dédszülei születési évét saccolja be és úgy keresse a születési bejegyzéseknél kb. 1912, de ha vannak idősebb testvérei a nagypapájának akkor előbb születtek a dédszülei. 1-es válaszomban azért írtam, hogy nem mindegy ő mikor született, mert ha 2000-es évek elején akkor maximum levéltárba tudja kezdeni, ha nincsenek korábbi adatai amit a családtagjai meséltek neki, nem troll válasz volt a válaszom. A többi válaszomnál meg felsoroltam, hogy tud adatokat találni amik segítik őt a keresésben szintén.
Köszönöm mindenki segítsét!
A 8-as és a 13-as válaszoló segít privátban is.
17 van, de nem mindenhol. Pl. tapasztaltam én is. Volt itt valaki aki írta, hogy nem mindenhol van befényképezve.
"A FS-ön legfeljebb az szabhat határt, ha valamiért nem került fotózásra az az évkör, ezért nincs feltöltve."
12-es is írta.
De nem csak emiatt, voltak ahol volt hogy megsemmisítették, volt ahol tűzvész volt és volt ahol nem engedték fotózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!