Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családfa kutatás levéltárban? ...

Családfa kutatás levéltárban? (a többi lent)

Figyelt kérdés
Egyénileg családfa kutatást kezdtem Familysearch-ön, de elakadtam, nem tálálom dédapám szüleit. Kérdésem hogy a levéltárban kikérhetem dédapám állami anyakönyvi bejegyzésének másolatát?

2022. dec. 13. 09:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező: NEM KELL, és nem is szabad hallgatni az itt válaszoló beképzelt válaszolókra.

Van, aki nem figyel a kérdésre, hogy a SAJÁT PRIVÁT családfakutatásra vonatkozik a kérdés.

Nem figyelik, hogy DÉDszülőről van szó.

Azóta már biztos sikerült a kérdésben írtakat megtalálni.

2022. dec. 16. 18:21
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

#11: Szóra sem vagy érdemes. Világosan látszik, hogy, közöd nincs a CSALÁDFAKUTATÁSHOZ.

Nagyon is világos volt a kérdés, te árasztod el fals információkkal a kérdezőt.

Talán meglepő, de én is SAJÁT PRIVÁT kutatást folytattam/folytatok. És van, ahol már szépszülőknél is tovább haladtam, mert odafigyeltem arra, aki VALÓDI segítséget nyújtott a kutatáshoz.

Nem kell megsértődni, ha rávilágítanak arra, hogy valamit rosszul tud az ember. Mindenki tévedhet.

Beképzelt az, aki nem képes meghallani mások TAPASZTALATBÓL eredő tanácsait, csak a maga ostobaságát szajkózza, közben pedig egyetlen hivatalos forrást nem tud felmutatni, hogy igazolja azokat.

2022. dec. 16. 19:05
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

12

Lehet itt összevissza beszélni, de én a SAJÁT családomat -mellékágon IS- már hosszú évekkel ezelőtt BEFEJEZTEM. 10+ generáció.

A fs-ön utána hosszú évekig indexeltem, köszönetképpen a náluk talált adatokért.

Ennyit a ,,világosan látszik" megjegyzésről. Én nem állítok megalapozatlanságokat, én a KÉRDEZŐNEK válaszoltam. Remélem, nem csak kamukérdésnek dőltem be, a későbbieket tekintve.

2022. dec. 17. 00:32
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Sok segítő információt kaptam. Ment a hasznosra értékelés (zöld lájk) Nem értem miért ennyire szigorúan 130 évre levédett irományok ezek, eddig azt hittem egyszerű a családfakutatás, hiszen itt nem egy pl. 'állami titkos atomszerződésről' van szó.
2022. dec. 17. 03:36
 15/15 A kérdező kommentje:
Első körben a helyi katolikus templom plébániáján kezdem el a kutatást, hívő falumban 1895 után is folyamatosan megkeresztelték a született gyermekeket. Biztosan van róluk papír alapú egyházi feljegyzés, egy pap (reményeim szerint) nem ismeri ezt a sok, családfa kutatást megnehezítő törvényt.
2022. dec. 17. 03:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!