Gyűjtsd össze a meglévő születési anyakönyvi kivonatokat.
2022. aug. 24. 20:08
3/15 anonim válasza:
Eddig mit tudtál meg? (az meg miért érdekes, hogy volt egy ügyvéd is?)
2022. aug. 24. 20:16
4/15 A kérdező kommentje:
Azért írtam bele a kérdésben mert arról a személyről a nevét, (gyakran előforduló név) születési helyet tudom meg azt hogy ügyvéd volt, így gondoltam hátha ez is egy kiindulópont lehet, esetleg utána tudok e nézni valahol részletesebb adatnak a foglalkozás által.
2022. aug. 24. 20:36
5/15 anonim válasza:
Ja! Én ismertem!
2022. aug. 24. 20:42
6/15 A kérdező kommentje:
Ha értelmes választ nem tudsz adni nem kell válaszolni.
Akkor leírom egyszerűen! : Arra lettem volna kíváncsi, létezik-e olyan ügyvédi dokumentum, bármilyen feljegyzés amihez én magán személyként is hozzátudok férni. Nem azt kértem hogy a válaszolók ezek alapján mondják meg kik voltak az őseim.
2022. aug. 24. 20:53
7/15 bbenjoe válasza:
Tipp: Magyarországon 1895-ben vezették be az állami anyakönyvvezetést. Azóta jegyzik a hatóságok, hogy hol mikor és kiktől születik egy kisbaba.
Tehát első körben a helyi anyakönyvi hivatalnál érdemes érdeklődni.
Ha távolabb is szeretnél kutatni, akkor az egyházi keresztlevelet kell kikérni. Hisz régen mindenkit megkereszteltek. Ezeket a dokumentumokat, ha jól tudom, az egyházmegyék központjába vitték, viszik idővel.
Remélem ezzel segítettem egy kicsit.
2022. aug. 24. 21:17
8/15 anonim válasza:
6-os: ilyen nincs.
2022. aug. 24. 21:52
9/15 anonim válasza:
Még 15 éve, amikor használtam a facebookot, akkor rámírt valaki. Hogy ö épp családfát kutat, és elakadt a dédnagymamánál, akinek az volt a vezetékneve, ami nekem, amúgy baromi ritka nevem van, a családon kívül nem is ismerek mást ezzel a névvel. Meg is adta a születési idejét, meg a dédnagyapa nevét, foglalkozását, és a falut, hogy tudok-e segíteni. Tök jófej voltam, felhívtam nagyapát, hogy rémlik-e neki valami, azt mondta, persze, a nagynénjéről van szó, egyébként mi ez az új divat - kérdezte -, én is családfát kutatok? Mert az unokatestvérem is akkoriban faggatta ki nagyapát a családról. Úgyhogy összeboronáltam a két családfakutatót, hadd örüljenek egymás eredményeinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!