Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nem szeretem a vezetéknevemet,...

Nem szeretem a vezetéknevemet, ti szeretitek a sajátotokat?

Figyelt kérdés
Nekem Tóth a vezetéknevem. Nem annyira szeretem, sokszor olyan lenézendő ez a név mások szemében. Sokszor megkaptam, hogy szlovákos meg le tótoznak lekicsinylően. Pedig nyilván semmi közöm a szlovákokhoz, és nem is szeretem őket. A dédnagyimnak Csengő volt a vezetékneve, erre akarom megváltoztatni. Ez ritkább, és szebb vezetéknév szerintem. Egyébként ő nagyon szép nő volt, csak szegénykém fiatalon halt meg 48 évesen. Tetszik a neve, és az ő emlékének is adóznék ezzel. Ebben az esetben amúgy Csengő Dávid lennék. :)

2022. máj. 28. 10:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
25%

Sem a vezeték, sem a keresztnevemet nem szeretem (az elsőt el sem szoktam árulni ha nem muszáj).

A Tóth sem a legjobb, de 1000x inkább ez, mint a Csengő - az nagyon gáz szerintem, pl nem akarnám, hogy a gyerekünk a te nevedet kapja, nem akarnám ezzel megszivatni

2022. máj. 28. 22:55
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne szívás a Csengő? Maximum külföldön nehéz kimondani, de hangzásra szép, jóval egyedibb, mint a Tóth, de mégsem hivalkodó. A Tóth Dávidot meg a th D miatt nehéz kimondani.
2022. máj. 28. 23:11
 23/29 Arnold901005 ***** válasza:
100%
Németh a vezetéknevem és semmi bajom nincs vele. Elég gyakori, viszont a keresztnevem ritka, szóval az egy kicsit feldobja.
2022. máj. 29. 00:31
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok kedves hozzáaszólást. Azt is elfogadom, ha valakinek nem tetszik, hiszen mindenkinek ez sem tetszhet. Úgy döntöttem felveszem a dédnagyim nevét. Sajnos őt nem ismertem, hiszen nagyon régen meghalt, de ő is a hozzátartozóm, a szerettem. Nagyon közelinek érzem őt mégis. Tetszik a neve is, és szerintem nincs ebben semmi elítélendő, ha az ő nevét viszem tovább. Nem gondolnám, hogy bármilyen hátrány érheti a gyerekemet a Csengő név miatt.
2022. máj. 29. 09:06
 25/29 A kérdező kommentje:
Egyébként Csengő Ilonának hívták. Szerintem jól illett a keresztneve is hozzá, hiába picit régies.
2022. máj. 29. 09:10
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Csengő Dávid sokkal jobban hangzik, mint a Tóth Dávid.
2022. máj. 29. 15:35
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is Tóth vagyok, nekem nincs bajom vele, szeretem, főleg hogy a keresztnevem elég ritka. A családomnak egyedül az apai vonala a normális, így nem is gondoltam még rá hogy megváltoztassam, pedig a felmenők között vannak szép és különleges vezetéknevek.
2022. máj. 30. 12:49
 28/29 anonim válasza:
100%

Szerintem jól cseng a Csengő Dávid. A Tóth nevet én nem azért nem szeretem mert túl gyakori hanem valahogy nem tetszik.

Ha a Csengő lenne olyan gyakori, a Tóth meg ritka akkor sem tetszene.

De amúgy azzal sincs semmi baj.

Amúgy a Havas Napsugár szerintem tökre jó, nekem tetszik :) Most elképzeltem egy szép hófödte téli hegyoldalt amit éppen megsütnek a téli nap sugarai.

2022. jún. 8. 07:50
 29/29 anonim válasza:
100%
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen a nevemből még jópár de ne annyira vészesen sok, mert igazából azt sem szeretném, hogy túl ritka legyen, senkit se hívjanak így, mert akkor túl könnyű lenne rám találni és azt nem biztos, hogy annyira szeretném.
2022. jún. 8. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!