Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nem szeretem a vezetéknevemet,...

Nem szeretem a vezetéknevemet, ti szeretitek a sajátotokat?

Figyelt kérdés
Nekem Tóth a vezetéknevem. Nem annyira szeretem, sokszor olyan lenézendő ez a név mások szemében. Sokszor megkaptam, hogy szlovákos meg le tótoznak lekicsinylően. Pedig nyilván semmi közöm a szlovákokhoz, és nem is szeretem őket. A dédnagyimnak Csengő volt a vezetékneve, erre akarom megváltoztatni. Ez ritkább, és szebb vezetéknév szerintem. Egyébként ő nagyon szép nő volt, csak szegénykém fiatalon halt meg 48 évesen. Tetszik a neve, és az ő emlékének is adóznék ezzel. Ebben az esetben amúgy Csengő Dávid lennék. :)

2022. máj. 28. 10:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert egyszerű, de nem annyira gyakori, mint a Kovács, Nagy stb és illik a keresztnevemhez. De átérzem azokat, akik nem szeretik, mert én meg a második keresztnevem gyűlölöm, igazi feltűnési viszketegséges név. Persze sokan ájuldoznak, főleg az idősebbek, hogy milyen szép, de számomra kínszenvedés, ciki, hogy senki se hallott még róla, folyton magyarázkodni kell miatta, nem tudják leírni stb stb.
2022. máj. 28. 11:38
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Antal, nekem nincs bajom vele, megvagyunk.
2022. máj. 28. 11:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szerettem apámmal való kapcsolatom miatt, de mostanra megbékéltem vele, nem különleges viszont a teljes nevemmel egyedül vagyok az egész országban, amit tökre szeretek, egyedinek érzem magam tőle. :D
2022. máj. 28. 11:44
 14/29 anonim ***** válasza:
46%
Nekem nemesi nevem van, nagyon szeretem. A férjem nevét nem vettem fel. Amúgy jól Csengő neved lesz :)
2022. máj. 28. 11:49
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem egy szép név, és idegen hangzású, de nem gáz. Megváltoztatni sosem fogom, amikor férjhez megyek akkor is kötőjelesen fogom használni. Ami nem annyira tetszik, az nekem is az, hogy a keresztnevem nem igazán illik hozzá. Viszont tudomásom szerint a teljes nevemmel én is egyedül vagyok.
2022. máj. 28. 12:32
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem az enyémet. Annyi macera van vele, hogy az egyik magánhangzót hosszúnak kell ejteni, de hivatalosan röviddel van írva, így hivatalos helyeken előfordul, hogy ezt külön jeleznem kell vagy nem találnak meg rögtön valamilyen nyilvántartásban, de ezzel együtt is szeretem.
2022. máj. 28. 13:00
 17/29 anonim ***** válasza:
Nincs vele semmi gond saját részről.
2022. máj. 28. 13:02
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom hogy szeretem de nem is utalom. Ritka nem ugy altalanossagban de a faluban ahol felnottem sokaknak ez a vezetekneve, meg ugy is hogy sokszor semmi rokonsag nem all fenn kozottuk.

Nem valtoztatnam meg mert megszoktam es rengeteg papirmunka lenne mindenhol atiratni a nevem, foleg hogy kettosallampolgar vagyok es minden papiromon ugyan az a nev szerepel.

A kulfoldiek amugy minden magyar vezeteknevet rosszul ejtenek, tehat ezt nem tudom kivedeni. A kovacs a kovex, a kiss a kissz, a nagy az negi esatobbi.

2022. máj. 28. 15:21
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs bajom az enyémmel, egyedül azt nem szeretem, hogy igen ritkán képesek hallás után helyesen leírni. Az országban igen ritka, úgyhogy nem írom le. Megváltoztatni soha nem akartam, ennyim maradt a fiatalon elhunyt édesapámtól (3 éves voltam, mikor öngyilkos lett). Soha nem dobnám el a nevét.
2022. máj. 28. 20:47
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

#8 én majdnem Széles Napsugár lettem 😂

Egyébként régebben nem szerettem, de megbékéltem vele. Néha poénkodnak vele az emberek, pláne ha valamire az a konkrét válasz, hogy széles. Ha-ha. Mindegy, nevetek rajta.

Szerencsére passzol a keresztnevemmel, teljesen semleges.

2022. máj. 28. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!