Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valaki elmondaná, hogy mi...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Valaki elmondaná, hogy mi értelme a családfakutatásnak? (aki ismeri a 2 hatványait)

Figyelt kérdés

dédszülőm volt 8,ükszülőm 16 ugye, stb. mindig kettőződve.

500 évvel ezelőtt kb. 1 millió ősöm volt itt errefelé, nagyrészt azok, akik Neked is. Kedves Rokon, hogy is van ez?

Miért, milyen alapon ragadhatnám ki pl. a grófi szálat és miért nem a parasztit?

"az Ős vagyok, mely sokasodni foszlik:

apám- s anyámmá válok boldogon,

s apám, anyám maga is ketté oszlik

s én lelkes Eggyé így szaporodom!

A világ vagyok - minden, ami volt, van:

a sok nemzedék, mely egymásra tör." (József A.)

2010. szept. 17. 21:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%
Aki azon pörög, hogy más mit csinál, annál valami nagyon nincs rendben. Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, vagy neked nem szerencse? Az is frankó, hogy ezt pont a "családfa" résznél teszed fel. Az útépítőtől nem kérdezed meg, hogy miért nem egy cég vezetőségében ül, merthogy az kb faszább, meg jobban fizető meló? Te kretén! Biztos nagy fricskának érzed, hogy megpiszkálod ezt a témát, csak a kritikai gondolkodás nem itt kezdődik. Ez egy elfoglaltság, gyakorlatilag a saját múltunk... van akit az dob fel, hogy bulvárt néz/olvas (a fantasztikus kérdésedből téged is valahova erre a szintre tennélek), van akit meg a saját családja történelme foglalkoztatja. Ez van, törődj bele, hogy nem mindenki olyan növény alatti életformát választott, mint te! Aztán most lehet lepontozni nyugodtan...
2010. szept. 18. 10:34
 12/17 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó vagyok.

Lepontoztok, közben a kérdező a 2 hatványaival poénkodik... aztán még azt sem tudja kiszámítani, hogy 500 évvel ezelőtt valszeg 2 milliónál is több őse lehetett erre. ehelyett ezret ír. úgy számítják, hogy cirka 25 évet vesznek 1 emberöltőnek (értsd. 1 generációnak).

Logikai feladat okoskák!

Ha 10 emberöltőt megszorzunk 1 generációval (25 év), akkor az mennyi?

Ha a kapott eredményt megszorozzuk kettővel, úgy lesz pontosan 500 év(amennyit a kérdező írt), tehát 1024×2=2048 ősöd volt itt errefelé. Előbb gondolkodj, mielőtt hülyeségeket kérdezel, vagy kinyilatkoztatsz... ezt is nyugodtan lepontozhatjátok...

2010. szept. 18. 12:10
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó: ha tisztában vagy a matematikai részével a dolgoknak, tehát, hogy kb. 25 évente duplázódik az őseid száma, akkor miért beszélsz hülyeségeket?
2010. szept. 18. 12:12
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Megkövetem maga, belezavarodtam a generációkba. Ebből is látszik, hogy nálam csak földművelők voltak.
2010. szept. 18. 12:30
 15/17 A kérdező kommentje:

Kedves 89%-os, félcédulás rokonom!

Az nem is kérdéses, hogy sötét vagy matekból, de hogy milyen indulat vezérelt arra, hogy bulvárnéző, kretén növénynek nevezzél, csak azért mert a kérdésemre nem tudsz válaszolni, nos az is érdekes kérdés bizonyos szempontból.

Mindenesetre én nem süllyednék le (szerinted fel) a te szellemi színvonaladra.

2010. szept. 18. 14:08
 16/17 anonim ***** válasza:
44%
már lesüllyedtél azzal, hogy ezt a kérdést feltetted! az nem téged igazol, hogy mindenkit lepontozol, aki neked nem tetsző választ ad... mi nem vagyunk rokonok, nem erről a vidékről származnak az őseim, tudod, családfakutatás. pl erre is jó.
2010. szept. 19. 14:37
 17/17 anonim ***** válasza:
44%
az meg a másik, hogy honnan tudod, hogy honnan jöttek az őseid, ha ennyire baszol az egészre? "errefelé". errefelé 500 éve max 3-4 millió ember élt, de lehet, hogy sokat is mondok.
2010. szept. 19. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!