Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azt hogy számolják ki, amikor...

Azt hogy számolják ki, amikor valaki azt írja, hogy a 18. dédnagyapja az egyik őse?

Figyelt kérdés
A 18. dédnagyapát hogy kell értelmezni?

2022. ápr. 5. 19:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Itt van az eddigi angol királyok listája

[link]

2022. ápr. 5. 22:16
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, akkor az illető nagyapjától visszafelé 18 nemzedék. Tehát ahogy írtad is, az anyukája xx, az anyukájának az anyukája xx nevű, az anyukájának az anyukájának az apukája es igy tovább.
2022. ápr. 5. 22:22
 23/40 A kérdező kommentje:

Arra már rájöttem, hogy 19 személyt sorolt fel és így, csak elírta, mert akkor a 19.edik, illetve volt még egy elírás a király előtt, mert ott azt írta his mother és férfi nevet írt és duke-ot és az azt jelenti hogy herceg, és az a személy herceg annak a királynak a 7. fia.

A számozást már értem, de ami továbbra sem világos számomra, hogy hogy lehet valakinek a 19. dédnagyapja, ha nem egyenes ágon vezette le. Akkor nem valami dédnagybácsi?

2022. ápr. 5. 22:37
 24/40 A kérdező kommentje:
21-es a szóban forgó királyt is tudom ki és az egyenesági leszármazottakat is olvastam wikipédián és geneologiai oldalon, de azért köszönöm szépen kedves tőled, de ismerem amit linkeltél. Leginkább azon lepődtem meg, hogy honnan tudod, hogy angol királyról van szó? Lehetne bármilyen is. :)
2022. ápr. 5. 22:41
 25/40 A kérdező kommentje:

Ja nem akkor valamelyik ősének a testvérének a gyereke lenne úgy lenne a dédnagybácsija.

Na mindegy ezen még meditálok majd előbb utóbb úgyis megértem.

Köszönöm mindenkinek a válaszát és a segítségét, mindenkinek jó éjt!

Inkább alszom. :D

2022. ápr. 5. 22:48
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

"A számozást már értem, de ami továbbra sem világos számomra, hogy hogy lehet valakinek a 19. dédnagyapja, ha nem egyenes ágon vezette le. Akkor nem valami dédnagybácsi?"

Nem mert a nagyapák lehetnek anyaiak és apaiak, felváltva. De itt most a kb. 18-20 nemzedékkel korábban uralkodott angol király a lényeg. Akinek a neve elvileg ott szerepel az általam linkelt táblázatban.

2022. ápr. 5. 22:49
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

24. "Leginkább azon lepődtem meg, hogy honnan tudod, hogy angol királyról van szó? Lehetne bármilyen is. :)"

Leginkább az angol nyelvből következtettem. :)

2022. ápr. 5. 22:54
 28/40 A kérdező kommentje:

26-os így már értem. 27-es oké fáradt vagyok nem kapcsolatam, csak most. :D

Akkor az mindegy hogy váltogatja az ősöket anyai ágon apák és anyák között, a lényeg, hogy 19 személyen keresztül jut el ahhoz a királyhoz aki az őse. Ez a lényege, hogyha jól értem így fáradtan.

2022. ápr. 5. 22:57
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
28. Igen, jól érted.
2022. ápr. 5. 22:59
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért én is belekeveredtem közben, de így a végére okés a dolog.
2022. ápr. 5. 23:55
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!