Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azt hogy számolják ki, amikor...

Azt hogy számolják ki, amikor valaki azt írja, hogy a 18. dédnagyapja az egyik őse?

Figyelt kérdés
A 18. dédnagyapát hogy kell értelmezni?

2022. ápr. 5. 19:44
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
81%
Akkor ez tényleg eléggé bonyolult. Azt hittem hogy egy polgári leszármazottról van szó, nem pedig nemesiről.
2022. ápr. 5. 21:13
 12/40 A kérdező kommentje:

Ja nem nem neki magyaraztak el hanem o vezette le, hogy neki a 18th Great Grandfather-ja ez a kiraly bacsi.

De ezt a szamozast es a csaladfa anyai agan valo apai es anyai aganak a folyamatos valtasan kamillazok. Nem ugy van hogy akkor az mar nem egyenes agi rokonsag ha az anyai agon belul x idonte valt apai agra?

2022. ápr. 5. 21:13
 13/40 A kérdező kommentje:
11-es nem. Nemesi szarmazasrol van szo es en ezt szeretnem megerteni hogy ez hogy van.
2022. ápr. 5. 21:14
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
13. Ha király akkor nemesi.
2022. ápr. 5. 21:17
 15/40 A kérdező kommentje:

14-es a nem szót a polgárira írtam. Tudom, hogy nemesi származás. Nem azt nem értem. Hanem azt hogy oldalágak között váltogatva hogy lesz a 18. dédnagyapja. Az nem egyenesági leszármazásnál van apai ágon az apakat nezve?

Anyai agon az anyakat szoktak nezni nem ugy egyenes agi. Vagy anyai agon a ferfiakat de hogy apak es anyak kozott valtogatja ugy mar valtogatott ki tudja hanyadik oldalag es ugy a 18. dednagyapja a szoban forgo kiraly bacsi? En ezt nem ertem hogy ez hogy van?

2022. ápr. 5. 21:45
 16/40 A kérdező kommentje:

* Anyai agon az anyakat szoktak nezni, nem ugy egyenes agi?

Bar anyai oldalon is az apakat nezve egyenes agi leszarmazas nem?

Ha valtogatjak apa es anya agot az mar oldal agi lesz nem?

Szerintem amit irok meg egy leveltaros csaladfakutato egyetemet vegzett is mosolyogna. En nem ertem lehet o igen de ahogy magyarazom nem biztos. Nem tudom erteni e mit nem ertek.

2022. ápr. 5. 21:48
 17/40 A kérdező kommentje:

Megprobalom visszafele olvasni a kiralytol hatha ugy megertem es kozbe csekkolom a nemeseket hogy ki kinek a kicsodaja google-ba wikipediaba. Talan igy megertem.

De ha van valakinek aki ért is hozzá erre vonatkozo szakirodalma hogy ez a szamozas hogy mukodik azt megkoszonnem ha linkelne ilyen szakirodalmat, hogy mit jelent az hogy valaki a 18.-ik vagy x-edik dednagyapja valakinek nemesi származasnal. Mert nem ertem a csaladfakutatas ezen reszet tudomanyosan hogy ezt hogy szamoltak ki ha valtodnak kozbe a szulok hol anya hol apa.

Plane hogy volt egy még kacifantosabb ami logikatlannak is tunt de azt meg kell keresnem mert en sem emlekszem ra teljesen. De a lenyege az volt hogy ket hires embernek is rokona es az idosebb aki kb. 20 vagy 30 evvel idosebb a fiatalabbtol neki a tobbedik dednagyapja a fiatalabbnak meg a kevesebbik. Pl. Az idosebbnek a 20. dednagyapja a fiatalabbnak meg a 15.-ik dednagyapja. Most csak irtam egy peldat nem ez volt oda irva szam szerint. Nem forditva kellene lennie?

2022. ápr. 5. 22:10
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Pedig elvileg azt kell megnézni, hogy nagyapád születésétől 18 nemzedéket visszaszámolva, ki uralkodott Angliában. Egyszerű, nem? :D
2022. ápr. 5. 22:11
 19/40 A kérdező kommentje:
18-as csak nem rolam van szo. Igy hiaba szamolok vissza nagypapamtol. Vagy en nem ertem amit te irsz. 😄
2022. ápr. 5. 22:14
 20/40 A kérdező kommentje:
Tisztara olyan mint a puzzle.
2022. ápr. 5. 22:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!