A Magdus az tényleg zsidó családnév?
Figyelt kérdés
2022. febr. 7. 12:29
11/21 anonim válasza:
Én még életemben nem láttam Magdus vezetéknevű embert. Van ilyen?
12/21 A kérdező kommentje:
Igen, azért kérdeztem. Mert alapból a Magdolna név az héber eredetű, és annak az egyik becézése a Magdus. Tehát akkor az is az nem?
2022. febr. 7. 14:27
13/21 A kérdező kommentje:
Elég fura 😂
2022. febr. 7. 14:27
14/21 anonim válasza:
Ezt akkor sem lehet így megmondani. Erdélyben rengeteg keresztnév vezetéknevű nemzsidó ember él.
15/21 A kérdező kommentje:
Gondolom azoknak nem héber a vezetéknevük, ugye amit írtál hogy keresztnév.
2022. febr. 7. 14:38
16/21 anonim válasza:
Ismertem ilyen vezetéknevűt, de fogalmam sincs, hogy zsidó-e.
Egyébként a zsidók a 18. századtól vettek fel vezetékneveket, nem hiszem, hogy női nevekből képeztek volna vezetéknevet. Illetve a Magdolna mint keresztnév se volt túl gyakori a köreikben, hiába héber eredetű (valószínűleg azért, mert újszövetségi név, ráadásul héberül csak valami olyasmit jelent, hogy „Magdala városából való nő”, nem valami szépet, mint pl. a Sára, ami fejedelemasszonyt jelent, vagy a Hanna, ami kegyelmet).
19/21 anonim válasza:
Magdus Zoltánné sz. Magdus Magdolna Magdaléna - ôrûlt szülôk! 😂
20/21 anonim válasza:
Ha beírod a keresődbe, hogy zsidó családnevek abc-ben sorolja fel a neveket.
Csak egy megjegyzés, szörnyű, hogy a 21.században még megjelenhet ilyen kérdés, és vannak olyanok akiket ez foglalkoztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!