Miért alakulhatott ki az "Ember" családnév?
Figyelt kérdés
Ma láttam egy "Ember" családnevű férfi névbélyegzőjét egy hivatalos papíron, és már percek óta azon gondolkodom, hogy miért ez a neve.
Mármint régen kellett egy megoldás, hogy ha megemlíted a Józsit, akkor te most a kovács Józsiról beszélsz, vagy a pásztor Józsiról.
De miért alakulhatott ki az "Ember" családnév?
Az egyetlen tippem az, hogy valahol élt egy akkora becsben tartott disznó/tehén/ló, amit emberi névre kereszteltek, és sokat emlegették :D
2022. jan. 14. 10:28
1/14 anonim válasza:
Mert mindig mondtak neki hogy: "EEEEmbeeeeeeeeer....".
Hat igy.
2/14 anonim válasza:
Én bérszámfejtőként dolgozom elég nagy dolgozói állománnyal, és egyszer volt egy cég,ahol volt egy Hamburger vezetéknevű férfi. Ha nem látom el sem hiszem,hogy ilyen van 😃
3/14 A kérdező kommentje:
#2 Kellett az ősének Hamburgban megszületnie, most az egész családra szendvicsként asszociálnak :DDD
2022. jan. 14. 10:39
4/14 anonim válasza:
Akár meg is változtathatta a vezetéknevét Emberre. Nem feltétlenül jelenti, hogy a környezete aggatta az ősére.
5/14 anonim válasza:
Valószínűleg valami külföldről származó ősnek köszönhető, akinek a szülőföldjén, a helyi nyelven egy hasonló hangzású szó jelentett valamit.
6/14 anonim válasza:
Nyilván a német Mann magyarra fordított változata, aminek különböző egyéb formái is vannak, amiknek viszont viszont a magyarban nincs hasonló megfelelője: Hoffmann, Zimmermann, Bellmann.
7/14 anonim válasza:
Egyébként én talán egy amerikai videóban/filmben-sorozatban hallottam, hogy az a vezetékneve az embernek (hehh), hogy Ember majd lefordítottam magyarra kiváncsiságból:'D
Angol ember= Zsarátnok
8/14 anonim válasza:
Na és a Büdi? A Kuki? Ezek hogy alakultak ki?
9/14 anonim válasza:
Kaphatta azért is a nevet, mert igazi ember volt a talpán. Olyan "hős", akire felnéztek.
10/14 anonim válasza:
Én is ismerek ilyen vezetéknevűt, lehet, egyszer megkérdezem tőle, hogy ő mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!