Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez hogy lehet? Milyen nemzetis...

Ez hogy lehet? Milyen nemzetiségű vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval a családfám egészen mátyás koráig vezethető vissza de olyan furcsa az hogy milsen is a család hogy akkor most milyen nemzetiségű vagyok.

Kiderült hogy magyar kisnemes volt az első a családból aztán ez így ment még 3 emberen keresztük aztán ilyen 1680 környékén habsburg katona volt aztán ez egészen a 48-as forradalomig ment utána oroszországban 2 ember katona tiszt ként egészen az első világháború végéig aztán vissza Magyarországra egészen 1960-ig utána ismét oroszországba egy faluba ha jól tudom drozsnyica (úgy írtam ahogy ejtem) a neve a falunak és a szüleim már ismét Magyarországon a nevem pedig Szolovjov kristóf a szolovjov pedig orosz vezetéknév. Szóval akkor most milyen nemzetiségű vagyok?

2021. nov. 6. 21:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És megint a személyeskedés feltettem egy egyszerű kérdést és rögtön hülye vagyok meg sorolhatnám és még kérdik mi a baj az emberekkel
2021. nov. 7. 00:08
 12/16 anonim ***** válasza:
71%
Hogy vezetted vagy vezetitek vissza ennyire messzire a családfátokat? 😳
2021. nov. 7. 00:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Már magyar vagy, igazából max ősök voltak más nemzetiségüek.
2021. nov. 7. 00:43
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
#13 akkor felteszek én is egy egy egyszerű kérdést. Honnan tudod a felmenőidet ennyire?
2021. nov. 7. 06:38
 15/16 A kérdező kommentje:
14# ennek a kérdésednek semmi értelme
2021. nov. 7. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű. 1,2,7 leírt mindent.

Orosz neved úgy lett hogy kb 30 évvel ezelőttig szinte mindig a nők vették fel a férjük vezetéknevét. Hiába Kovács a nagyapa és a lánya, ha a lánya pl egy német nevű Deutsch-hoz megy feleségül (orosz nevet nem ksmerek) . Akkor felveszi a nevét és megszületik Deutsch Pisti akinek az anyja és a nagyszüleit Kovácsnak hívják.

De mi van ha a háborúk során árva lett ember házasodott be a családba akinek senki sem ismeri a felmenőit? Már hiba csúszott a gépezetben.

Szóval "fajtiszta" magyar nem létezik ha erre vagy kíváncsi. Mindannyian keveredtünk az évek során. A világon a nagyon elzárt helyeken valóban vannak olyan emberek akik nem keveredtek de azok nem mi vagyunk.

A nem netiséged az aminek vallod magad. Az nem úgy megy hogy most olvastál egy kicsit a családfádról és hirtelen más lett a nemzetiséged. Ez nem így működik. Itt születtél, gondolom szüleid is, magyar az anyanyelved, tehát csak az utóbbi időben szereztél tudomást hogy vannak orosz felmenőid. Ettől még nem lettél orosz nemzetiségű.

2021. nov. 7. 10:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!