Ez hogy lehet? Milyen nemzetiségű vagyok?
Szóval a családfám egészen mátyás koráig vezethető vissza de olyan furcsa az hogy milsen is a család hogy akkor most milyen nemzetiségű vagyok.
Kiderült hogy magyar kisnemes volt az első a családból aztán ez így ment még 3 emberen keresztük aztán ilyen 1680 környékén habsburg katona volt aztán ez egészen a 48-as forradalomig ment utána oroszországban 2 ember katona tiszt ként egészen az első világháború végéig aztán vissza Magyarországra egészen 1960-ig utána ismét oroszországba egy faluba ha jól tudom drozsnyica (úgy írtam ahogy ejtem) a neve a falunak és a szüleim már ismét Magyarországon a nevem pedig Szolovjov kristóf a szolovjov pedig orosz vezetéknév. Szóval akkor most milyen nemzetiségű vagyok?
Nagyon egyszerű. 1,2,7 leírt mindent.
Orosz neved úgy lett hogy kb 30 évvel ezelőttig szinte mindig a nők vették fel a férjük vezetéknevét. Hiába Kovács a nagyapa és a lánya, ha a lánya pl egy német nevű Deutsch-hoz megy feleségül (orosz nevet nem ksmerek) . Akkor felveszi a nevét és megszületik Deutsch Pisti akinek az anyja és a nagyszüleit Kovácsnak hívják.
De mi van ha a háborúk során árva lett ember házasodott be a családba akinek senki sem ismeri a felmenőit? Már hiba csúszott a gépezetben.
Szóval "fajtiszta" magyar nem létezik ha erre vagy kíváncsi. Mindannyian keveredtünk az évek során. A világon a nagyon elzárt helyeken valóban vannak olyan emberek akik nem keveredtek de azok nem mi vagyunk.
A nem netiséged az aminek vallod magad. Az nem úgy megy hogy most olvastál egy kicsit a családfádról és hirtelen más lett a nemzetiséged. Ez nem így működik. Itt születtél, gondolom szüleid is, magyar az anyanyelved, tehát csak az utóbbi időben szereztél tudomást hogy vannak orosz felmenőid. Ettől még nem lettél orosz nemzetiségű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!