Ki hogy oldja meg a keresztszülőséget?
Bátyám lesz a születendő kislányom keresztapukája, keresztanyukának mindenképp majd az ő jövőbeni feleségét akarjuk.
Van most egy barátnője akivel több éve vannak együtt, komoly a kapcsolatuk, de mivel nem házasok, nem tudom felajánljam e neki hogy legyen a keresztanyja a gyereknek.
Mi van ha szétmennek? Illetve nem tudom a pap engedi e így a keresztelést.
Viszont ha most nem választom keresztanyának akkor később már biztos nem fogok a paphoz rohangálni hogy bele írjunk egy nevet a keresztlevélbe.
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Szerintem kérd meg csak a bátyádat.
Ugyanilyen helyzetben vagyok most, mint keresztanyuka. Volt barátommal évekig voltunk együtt, elvállaltam, szép volt, jó volt, gondoskodtunk mi is a kislányról, viszont egy bő hónapja szétmentünk, és még nem tudom, hogy hogy kezeljem a kislány felé ezt a szitut.
Szülinapján írjak az anyukájának? Ajándékot illene adnom karácsony-szülinapra, de hogyan? Volt barátom testvére az apuka, és őszintén nem tudom még, hogyan fogom ezt kezelni. Legegyszerűbb lenne kivonulni a színről és átadni a "stafétát" az esetleges jövendő barátnőnek, főleg, hogy még 3 éves sincs, de mégis a keresztlányomról van szó, ott van a nevem a keresztlevelén, és azért fontosnak tartom a továbbiakban is, hogy jól van-e, kell-e neki valami, vagy a szüleinek segítség...
Az én keresztfiamat fel sem ismerném. Az exem nővérének a fia, évekig anyának szólított, olyan sokat vigyáztam rá, eltelt 20+ év.
A saját kereszt szüleimmel sosem volt ilyen szoros a kapcsolat, pont ennyire idegenek.
Én megkérdezném a testvéredet. Ha a mostani barátnő lesz a feleség, akkor elég fura lesz őt utólag keresztanyának nyilvánítani. Ha más lesz a felesége, őt is fura lenne utólag felkérni. Szerintem ha a bátyád komolyan gondolja, legyen a barátnő a keresztanya, ha nem biztos a dologban, akkor kérd fel a legjobb barátnődet vagy más nőt,
és akkor nem annyira ciki h a barátnő nem keresztszülő.
A keresztszülőknek nem kell házasoknak lenniük, felkérhetsz tök mást is. Van, ahol az a szokás, hogy az egyiket az anya, a másikat az apa családi/ismerősi köréből kérik fel.
Sőt, nem is kell két keresztszülőnek lenni, lehet csak a bátyád.
Ha a mostani barátnőt szeretnétek, őt is lehet, nem fog a pap belekötni. Mi is így vagyunk, párom unokahúga a kis keresztlányunk, a pap finoman rákérdezett a keresztelő végén mikor beszélgettünk, hogy amúgy nem tervezzük e, de ennyi.
Utólagos beleírogatás viszont nincs.
Ne kérd fel, ha ennyire lenézed a több éves kapcsolatukat csak azért, mert nincs róla papírjuk. Már bocs, hogy így mondom.
Ha pár hónapja, 1-2 éve lennének együtt, még érteném, de hosszú idő után miért kell a szeretteid kapcsolatát burkoltan megkérdőjelezni?
Ha házasok lennének, akkor is simán elválhatnának. Sőt. A házasságok óriási száma végződik válással manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!