Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ki hogyan találta meg az...

Ki hogyan találta meg az egyik szülőt, ha akivel él nem segìt?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy lassan 30 vagyok, szeretném megismerni az édesapámat, de az édesanyám nem ad semmi segìtséget.

Állandóan ordìt, ha szóba hozom, h mit akarok tőle, hiszen sose volt rám kìváncsi.. Amikor elmondom, h szeretnék vele egyszer beszélni, h lássam, h na ilyen ember a vér szerintim, kiakad.

A nevelő faterom nevén vagyok, azelőtt az édesanyám leánykori nevén voltam anyakönyvezve, ìgy nehezebb neki kezdeni.

2021. febr. 21. 12:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Nemi erőszakból is születhettél, amit eltitkoltak, hogy anyádat a nyelvére ne vegye a település.
2021. febr. 21. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Elmennék az óbudai levéltárba, ahol kimondottan a családi anyakönyvi kivonatokat tárolják..én is ott találtam meg az őseimet az első anykönyvig visszamenően (Mária Teréziának köszönhetö, na és az egyházaknak) így találtam rá az apai dédapámra, aki külföldön halt meg.

Javaslom, hogy írd össze az ismert adatoka..anyád születési dátumát, helyét, abból kiindulhatsz..aztán ott kiderülhet a te születési helyed, abból az igazi apa neve is..

Esetleg, ha kereszteltek, akkor ott is rábukkanhatsz fontos adatokra.

Nem kell nyomozó, te is meg tudod oldani.

A lényeg, hogy ne szólj senkinek. A családfa-kutatástól sokan idegesek lesznek, mert olyan is kiderül, aminek nem kellett volna.

2021. febr. 21. 15:17
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Nekünk megvannak a kivonatok, mert a 2. világháborúban a zsidótörvények miatt mindenkinek be kellett szereznie, hogy igazolhassa, nincs zsidó felmenője, különben elvitték megölni.
2021. febr. 21. 15:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es, de vajon a 90-es években kötelező volt megadni az apa nevét? Anyakönyvezve az édesanyám leánykori nevén voltam, utána Megházasodott és "örökbefogadott" Nev. Faterom
2021. febr. 21. 17:23
 15/16 anonim ***** válasza:
60%

#13-as: igen ez így volt, ennek alapján indultam el én is..nagyon nagy segítség volt kezdésnek a háború előtti hiteles családfa..

#14: mint írtam, menj el az óbudai levéltárba, regisztrálj, és kérd ki először is a szülőanyád anyakönyvi bejegyzéseit..azokból sok mindent megtudsz, de a levéltárosok(zöme)diplomás, ők nagyon tudnak segíteni..

Nincs kedvem regényt írni..

2021. febr. 21. 17:38
 16/16 anonim ***** válasza:
76%

A #11-es jól írja, sokan később tudták meg, mi is az igaz..

Ott van például a 25 évvel ezelőtti jugoszláv háború...tízezerszámra születtek gyerekek nemi erőszakból..de más országokban is így megy ez..

Kutass, és megnyugszol. Anyádat hagyd, mert csak akadályozni fog.

2021. febr. 21. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!