Ráírjak facebook-on családfakutatás miatt?
"A srác fixen rokon"
Ha annyira fixen rokon, biztos van anyja, vagy apja, akit a szüleidnek, vagy a nagyszülők valamelyikének ismernie kell (akkor is ha nagyapád már meghalt).
Tehát, nekem az, hogy facen megtaláltál egy ugyanolyan nevű srácot, még nem jelent semmit. Nem "fixen" a rokonod.
Veszíteni valód nincs.
Szüleid nem ismerik a gyereket? Ők talán segíthetnének:)
Rairnak
Es linkelnem valamelyik oldalt ahol vezetem a csaladfat
"Ha annyira fixen rokon, biztos van anyja, vagy apja, akit a szüleidnek, vagy a nagyszülők valamelyikének ismernie kell (akkor is ha nagyapád már meghalt).
Tehát, nekem az, hogy facen megtaláltál egy ugyanolyan nevű srácot, még nem jelent semmit. Nem "fixen" a rokonod."
Egyrészt nem biztos, hogy a kérdezöék tartották a kapcsolatot a nagyapjával, másrészt nem mindenki ismeri a töbedik unokatestvéreket név szerint, harmadszor meg lehet, hogy a közös pont a nagyapa nagyapja és akkor már senki nem tudja, ki kicsoda.
Emellett a kérdezö egyértelmüen leírta, hogy a nagyapa abból a faluból/városból származik és ritka vezetéknevük van, azaz a kérdezönek igen nagy valószínüséggel igaza van, hogy rokon!
Nagyon köszönöm mindenkinek!
#5, már miért kellene ismerni a nagymamámnak vagy a nagypapámnak az illető őseit? Nagyszüleim ezen az oldalon már nem élnek, de az általuk mesélt dolgokból is "táplálkozom". Nagyapám egyébként kiskoráig élt az adott településen. A kérdés nem arra irányult, hogy rokon-e, hiszen ahogy írtam, - "fixen" rokon -, hanem arra hogy ki mit gondol erről, esetleg tapasztalatok. De igazából gondoltam, hogy lesz, aki beleköt...Mindegy, ennek ellenére, köszönöm
#9, így van, ahogy mondod. Nagyon köszönöm válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!