Segítségek szeretnék kérni születési anyakönyvvel kapcsolatban, családfakutatáshoz?
Az egyik rokonom 1911-ben Pestszentlőrincen született. Sajnos akkoriban elég zavaros volt ennek a városrésznek az anyakönyvezetése. Az egyik oldalon olyan információt találtam, hogy "Pestszentlőrinc anyakönyveit 1895.10.01.-1909.12.31. között Kispesten vezették." Szóval 1911-ben elvileg már saját anyakövezetésük kellett, hogy legyen. A táblázatban mégis 1913-tól indulnak a születésik. Azért próba szerencse alapon végignéztem a kispesti könyvet és a soroksárit is, de sajnos eddig eredménytelen lett a keresésem. Valakinek van valami ötlete, hogy hol próbálkozhatnék még?
A kispesti anyakönyvi hivatalnak írj. Fizetni kell érte.
Le kell írnod, hogy rokon és családfakutatás.
Válaszolni fognak.
Én már ilyen levelezést lefolytattam Soroksárral, Sárrétudvarival is.
Köszönöm a válaszokat, de sajnos egyik sem segít nekem.
1. Mint már a kérdésben is írtam, végignéztem a kispesti és a soroksári a anyakönyvet is online és sajnos nem találtam meg az általam keresett információkat.
2. Eddig is ezt az oldalt használtam.
A kérdésem elsősorban arra irányult, hogy melyik kerületnek az anyakönyvében fordulhatnak elő pestszentlőrinci adatok, mert sajnos saját anykönyve úgy látom, hogy nem volt 1911-ben.
Ha valakinek lenne valami ötlete, akkor azt továbbra is nagyon várom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!