Anyai vagy apai nagyszüleid szereted jobban?
Apai nagyszüleimet szinte egyáltalán nem is ismertem, édesapám halála után nem tartották velünk a kapcsolatot. Ekkor 3 éves voltam.
Ennél fogva értelemszerűen az anyai nagyszüleiemet szerettem jobban, hiszen őket ismertem.
Ezért sajnálom, hogy csak fiúgyermekem van.
Mindig csupán levésbé szeretett, másodlagos nagyszülők leszünk :/
33N vagyok, már csak az apai mamám él, kölcsönösen soha nem érdekeltük egymást, az ottani papámról (19-20 lehettem, mikor meghalt) kb semmi emlékem sincs, vele 0 volt a kapcsolatom, ő nem volt rossz ember, csak így alakult.
Az anyai nagyszülőkkel éltem, így őket szerettem
Anyai ágon lévő nagyszülőkkel, illetve az apai ági nagymamámmal mondható jónak a viszonyom.
Az anyai ági nagyszüleim külföldön élnek, ezért ritkábban találkozunk (most a vírus miatt egyáltalán nem) de mindig rendszeresen beszélünk. Nem kivételeznek az unokatesómékkal, szóval ha van is kedvenc nem mutatják. Persze így idősebb korukra kevésbé türelmesek már(főleg kisebb tesók miatt), de ez legyen a legnagyobb probléma.
Az apai ági mamám itt lakik velünk egy utcába, így rengeteget segít nekünk. Elég nehéz személyisége van, ezért kisebb koromban sokat veszekedtem vele, viszont mára ezt már tudom kezelni. Bár vele több úgymond a 'baj'(veszekedés, sértődés), de így is közel áll hozzám.
Apai ági nagyapámmal viszont egyáltalán nincs közeli viszonyunk, annyira nem, hogy nem is tegezem. Nem volt egy minta apa, szóval apámtól tiszteletre méltó, hogy egyáltalán tartja vele a kapcsolatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!