Érdemes gyűjteni rá? Myheritage DNS teszt
Persze, hogy érdemes!
Én is gyüjtök tesztre csak én 23andMe- t szeretnék.
Szerintem nem is kell gyüjteni rá.. ha jól emlékszem 15 és 30 ezer forint között van nézzétek meg.
Ha fiatalabbak vagytok kérjetek a szüleitektől, ennyit biztos adnak
Az eredmények nincsenek annyira lebontva országra. Én megcsináltattam, 49% balkáni meg kelet európai, tehát ez minden lehet :D Tizenvalahány görög VAGY délolasz, szintén tizenvalahány finn VAGY norvég, tizenvalahány százalék ír VAGY angol, nem lehet tudni pontosan :D Ilyen tippek vannak csak, és látsz a térképen színekkel jelölve hatalmas területeket, hogy valahol az itt található jónéhány ország valamelyikéből származol.
A rokonok is nagyon távoliak. Van egy darab 8%-osom (vele a vezetéknevünk is egyezik, de nem írtam rá mert Olaszországból kezeli a profilját valami olasz nevű lány, és egyébként is 80 valahány éves), meg körülbelül ezer darab 0,3%-osom.
Mindig jön értesítés az újonnan regisztrált emberekről akiknek van egyezés a dns-ében az enyémmel, de ezek elenyésző dolgok, kb mindenkinek mindenkivel van egyezése, hiszen ugyanabba a fajba tartozunk :D
Érdekes kis oldal, de családfakutatásra meg nagy rokonegyesítésekre nem való. Tényleg inkább csak érdekességképpen érdemes megnézni.
Én csináltam MyHeritage tesztet. Nem érdemes.
Az eredmény egy közelítőleges százalékarány, hogy szerintük mennyi germán, kelta, bantu, stb. van benned. A probléma, hogy mivel alig vannak kelet-európai vásárlóik, ezért nem tudják elemezni a keleti markereket, és mindössze annyit tudnak mondani, hogy ennyi és ennyi százalék "kelet-európai" van benned. Aztán hogy az cseh, magyar, román, esetleg kazah, nem tudni: a "kelet-európai" mindenkit jelent a Lajtától Kínáig. Ezért nem érdemes ennyi pénzt kiszórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!