A Rottenbiller családhoz tartozunk. Tudtok róla valamit?
Van akitől azt hallottam zsidó név.Van aki német vagy osztrák eredetre gondol.
1848 ban polgármester volt az egyik Budapesten.
Esetleg van ilyen nevű a környezetetetekben?
:)))Nekem csak az anyukám ill a felmenőim.Tudod, hogy alig van Rottenbiller az országban?
Nálunk pl volt Ödön...
magázodás gyermekkoromban a nagyszülőkkel.
Egyszer felvételiztem egy egyetemre ott mondták, hogy ezek nem véletlenek...nézzek utána a családfámnak...
Hello! Magyarországon vagyunk, úgyhogy a zsidózás sajnos itt nagy divat... nekem is német nevem van, én is megkaptam ezt, aztán mutattam egy családfát, meg anyakönyvi kivonatokat...
Rottenbillerből Németországban sincs sok, a wervandt.de szerint kb 90 embert hívnak így. A polgármesterről pár mondatot... ő olyan korban élt budapesten, amikor a németség %-os arány 50% felett volt, egyébként 1715 előtt és után is. Az, hogy abban az időben izraelita polgármestere legyen egy városnak, szerintem elképzelhetetlen, sőt, a német polgárság sokáig tiltotta a zsidók belépést a fővárosba. El kell menni a levéltérba, aztán utána kell nézni a dolgoknak, nagy meglepetés szerintem nem fog érni:)
Huu afénebe akkor az a gyanúm, hogy az összes rottenbiller a rokonom:)) tök jó mert az itteni ismert családom meg kihalt már.
A levéltárba bárki ingyen kutakodhat?
köszi:))
A kiscelli uton volt egy villánk +sok föld ez az...aztán az ötvenes évelben elvették valami tanácsi lakásba pakolták a nagyszüleim...
ennyi...........a család egyrésze németországba disszidált a másik hollandiába,,,,,,,,,,,
aztán meghaltak.
Nincs..tökéletes munkát végeztek.
De ha megnézem a Rottenbiller Lipót képét és a rottembiller családunk férfitagjainak képét akkot egyértelmű arcforma karakter, vonalak .. hasonlóságok vannak...
Dédanyám Rottenbiller Adél, Rottenbiller Lipót leánya volt.Szívesen teremtenék közvetlen kapcsolatot, hogy
a családdal kapcsolatos ismereteimet megosszam. Jelezd, ha igényt tartasz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!