Közel egy éve kutatom a családfámat,de a családomat ez hidegen hagyja? Nem is érdekli őket csak aha,látom. Engem pedig nagyon érdekel honnan jöttem.
Miért kellene, hogy ÖKET érdekelje????
Ha NEKED örömet szerez, csináld, de nem várhatod el, hogy másokat is ugyanennyire érdekeljen.
Vagy te mindenért lelkesedsz, ami a családod többi tagját érdekli?
Örülj annak, hogy sok mindenkit megtaláltál, ha érdekel, csináld tovább, de a magad kedvéért, ne másokért.
(Mellesleg én többmint 10 éve keresgélem az öseimet, de magamért!)
Nem mindenkit érdekel. Ne foglalkozz vele. Kutass a saját kedvedre, örömödre, csakúgy mint mások is.
Persze sokszor jó lenne, ha segítenének pl. a szülők, nagyszülők, mert ők még emlékezhetnek régebbi dolgokra, amik fontosak lehetnek. De kényszeríteni nem lehet senkit erre.
Nekem nagymamám rengeteg infót adhatna át, de nem teszi, mert nem érdekli, nem szeret beszélni róla, számára ez a múlt, ami elmúlt. Érdekes módon mégse állok le itt mocskolni őt egy rakás vadidegen embernek. Nem szégyelled magad, kisgyerek?
Ha meg felnőtt létedre viselkedsz így, az duplán gáz. Alanyi jogon elvárni mások segítségét...Bezzeg ha ők kérnének meg valamire, amihez neked semmi kedved, te lennél a legjobban felháborodva, igaz?
Szerintem a kérdezőnek simán az a baja, hogy nem érdekel senkit, amit O szeret es fontosnak tart.
Ez kb olyan, minthogy téged nem érdekel, hogy mi volt bent a barátod munkahelyen ma a hülye munkatársával, de elmeséli és meghallgatod, reagálsz rá, mert neki ez fontos, te pedig szereted.
Ezért ne harapjatok már le a fejét..
A kérdező nem segítséget kért, komolyan ennyire debilek vagytok, hogy ez nem ment át
Közös ősökről van szó, évszázadok történelme lengi be azokat az egykori rokonokat, akiknek a nyomára bukkant.
Nekem borzasztóan tetszene és izgalmasnak találnám ezt kutatni, átérzem, ami benned van:a lelkesedést, a kíváncsiságot is, a képzeletet megmozgató dolgokat: kik lehettek, hogyan éltek/haltak, mit tudtak a világról - az eseményekről, a nekünk már történelemről, milyen emberek voltak,stb.
A családod ennél földhözragadtabb lehet: hol mi akciós, mit játszott a csapat, lesz-e karantén, mi lesz a gyerek szalagavatójával - szerintem nem kell őket spamelni ezekkel. Találj olyan közösséget, ahol ez kapcsolódási pont lehet, őket meg hagyd a csudába, nem rossz értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!