A családfakutatás rejtvény és ha megoldasz egy rejtvényt, attól miért lesz jobb neked?
Egyszerüen érdekes keresgélni, és ha minden adat megvan, akkor örülhetsz, hogy siekrült megoldanod ezt a rejtvényt is
Ha ismered a gyökereidet, könnyebben meg tudsz kapaszkodni az életben. Tudod, honnan jössz, ki az őseid, mennyit jelent ez a családi tudattalanban. (Rengeteget.)
Ha nincsenek családi bűnös titkok, tabuk, akkor szabadabb a lélek.
Én azért kezdtem el anno összeírni mert lehetetlen volt követni, hogy ki kicsoda és kinek a kije. Ráadásul rengeteg azonos nevű van (ahogy máshol is), képtelenség volt kitalálni, hogy az a rokon kinek a gyereke.
Sajnos szokás a mai napig, hogy 3-4 nemzedéken keresztül a szülei nevét kapja a gyerek. Egy időben mindenki János volt és Erzsébet.
Viszont a kutatások eredményéül már összeállt egy kép, a születési-halálozási évszámok segítenek a legtöbbet, de a legtőbb helyen a házasság és válás dátumok is megvannak. És persze egy-egy fotóval szinte mindenkiről, így remekül átlátható az egész.
Plusz dolog, hogy az 1800-as évekig megvannak az anyakönyvi kivonatok. És ikrek is vannak a családban, eddig róluk sem tudtam, hogy melyikük melyik és pl ki az idősebb...
Nekem az információ miatt fontos. Másképp nem létezne ez a tudásanyag. És ez megmarad. Az egész családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!