Meg szeretném írni a családfámat, de hol kezdjek hozzá? Többi lent
Figyelt kérdés
Én 14 éves vagyok, és kb. az első ükszüleimig jutottam el. Hol kutassak tovább? Ha körbenkérdezem a családot max a második ükszüleimig jutok el de én legalább az ötödikig el szeretnék jutni. Azt ki tudom deríteni hogy hol éltek, de szerintetek egy 14 évest komolyan vennének az adott falu/város hivataljaiban? Hol kezdjek neki? Segítsetek!!2014. júl. 25. 16:37
1/2 anonim válasza:
A plébániákon próbálkozz, talán segítenek.
2/2 anonim válasza:
Elsősorban keresztlevelekkel lehet próbálkozni, de anyakönyvezés csak 18xx években vezették be - tehát sokáig nem tudsz belenyúlni az évszázadokba. További probléma lehet a háborúk, és más ehhez kapcsolódó dokumentációk - katonalevelek, obsitok, kórházi és más papírok. Ne felejtsd el hogy ahogy távolodsz úgy fog növekedni az adathalmaz, amin keresztül kell rágnod magad és ne sürgess semmit. Esetleg ha a családneved és a legtávolabbi pontot ameddig eljutottál (második ükszülő) nevével mi is segíthetünk kutatni keresni a neten - már elég sok dolog digitalizálva is megtalálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!