Nekem ki a papám testvérének a lánya?
Figyelt kérdés
Én a papám unokája vagyok az illető a papám testvérének a lánya nekem ő ki? Illetve a gyerekei kik nekem?2020. júl. 27. 13:16
21/22 mustafa33 válasza:
Nem a nyelvtant, a magyar szavak értelmét. Például böngészd az értelmező szótárt. Ott ezt olvashatod: papa (főnév I.)
Fájl:Papa.jpg
1. Férfi szülő, akinek saját, vér szerinti gyereke van. (Kedveskedő megszólításként is használjuk.)
Bővítsd a szókészlketed.
Egyébbként a geyrekek akik papást mamást játszanak, nagypapát és nagymamát alakítanak szerinted?
22/22 anonim válasza:
21
A köznapi szóhasználatban az apa, apu, és hasonlók helyettesítése a "papa" szóval a nyelvi gyarmatosítás tünete. A népszerűsítése pedig látható lobbitevékenység.
Az MTA mindig megtette a magáét a nemzetköziesítés érdekében. Ezt már Széchenyi is észrevette.
Szerencsére az anyakönyvi nyilvántartásban helyesen ANYA és APA szerepelt mindig is -a szülők mellett-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!