Nekem ki a papám testvérének a lánya?
Figyelt kérdés
Én a papám unokája vagyok az illető a papám testvérének a lánya nekem ő ki? Illetve a gyerekei kik nekem?2020. júl. 27. 13:16
11/22 anonim válasza:
de ezen az ábrán nem látszik...
13/22 mustafa33 válasza:
Mi az hogy papa? 5 éves vagy, netán már 10?
14/22 A kérdező kommentje:
Miért baj hogy úgy hívom a nagyszüleimet hogy papa/mama?
2020. aug. 7. 07:03
15/22 mustafa33 válasza:
Hívhatod úgy, de nem mindenki tudja mit értesz az alatt.
16/22 anonim válasza:
14
Minden magyar tudja, ne félj. Nem is baj, miért is lenne.
17/22 mustafa33 válasza:
♪♫ Papa mama gyerekek, csupa szív szeretet...♫♪ A magyar nyelvben a papa apát jelent, a mama anyát, a nagypapa nagyapát a nagymama nagyanyát. Csak újabban rövidítették a "nagy" elhagyásával. Tehát nem egyértelmű. Vagy szerinted a nagypapa a nagyapád nagyapja? :-)
18/22 anonim válasza:
17
Ezt honnan vetted? Szerintem is a papa az nagyapa, az apa pedig nem jelent papát, csak az amcsi filmekben.
Mo-on, a mama CSAK nagymamát/nagyanyát, a papa CSAK nagypapát/nagyaoát jelent. Soprontól Sátoraljaújhelyig.
A Mézga is Amerikába készült...
19/22 mustafa33 válasza:
18-as, tanuld többet az anyanyelved.
20/22 anonim válasza:
19
A nyugati filmek megszólításai magyarra helytelenül vannak fordítva.
Egyébként miét kéne szerinted többet tanulni a nyelvtant? Mi helytelen abban, amit írtam, szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!