Hogyan kéne hívnom? (lent)
Apám végre összejött egy nagyon rendes nővel, és elég komolynak bizonyul a kapcsolat, ez az első ilyen. Fura is még nekem, mert alig több, mint fél éve váltak Apáék..és..mindegy, akivel történt ilyen, tudja, milyen. Na, és a nőnek van egy fia, 13 éves, én meg 14, és tökjól kijövünk meg minden. Ha pl. valaki megkérdezi, hogy van e testvérem, azt kéne mondanom, hogy egy mostoha öcsém?
Ez nekem azért nem tetszik, mert nem mostoha...xD Vagy simán mondja, hogy egy öcsém? :S
Lehet, hogy hülye kérdés, stb, na de akkoris. :S
Ami neked kényelmes.
Ne gondolkozz rajta, válaszolj ahogy jól esik. :)
A mostoha nem rossz szó. Nem pejoratív, elítélő önmagában, csak sokaknak jut eszébe róla a gonosz mostoha a mesékből, meg a szép, jóra való lány. (fiú)
De a hangsúly a GONOSZ szón van, nem a mostohán. A "mostoha sors" is így alakulhatott ki.
Mindegy, ez van. Ha téged zavar, akkor biztos kitaláltok majd valamit, nekem 3 féltesóm van, és van egy fiam, meg a mostani páromnak egy lánya, akik persze nem testvérek egyáltalán. Mostohák. Általában a keresztnevükön szólítják egymást, és ha nincs jelen a másik, akkor is úgy beszélnek róla. :)
Én simán használnám a mostohát, engem nem zavar. Ha nagyon kedves akarsz lenni, akkor mondhatod azt is: "Van egy édes-mostoha öcsém."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!