Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan kéne hívnom? (lent)

Hogyan kéne hívnom? (lent)

Figyelt kérdés

Apám végre összejött egy nagyon rendes nővel, és elég komolynak bizonyul a kapcsolat, ez az első ilyen. Fura is még nekem, mert alig több, mint fél éve váltak Apáék..és..mindegy, akivel történt ilyen, tudja, milyen. Na, és a nőnek van egy fia, 13 éves, én meg 14, és tökjól kijövünk meg minden. Ha pl. valaki megkérdezi, hogy van e testvérem, azt kéne mondanom, hogy egy mostoha öcsém?

Ez nekem azért nem tetszik, mert nem mostoha...xD Vagy simán mondja, hogy egy öcsém? :S

Lehet, hogy hülye kérdés, stb, na de akkoris. :S

2010. aug. 3. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:
mostoha teso
2010. aug. 3. 10:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Ami neked kényelmes.

Ne gondolkozz rajta, válaszolj ahogy jól esik. :)

2010. aug. 3. 10:41
 3/10 anonim ***** válasza:
öcséd azt kész....
2010. aug. 3. 10:41
 4/10 anonim ***** válasza:
ha már öcsédként tekintesz rá, akkor igen. ha inkább csak egy barátként akkor körülírhatod, hogy Apu párjának a fia. (én pl Anyukám párjának a fiát nem mondanám soha testvéremnek, mert össz-vissz kb. egy évben kétszer találkozunk. bár ez lehet, hogy nagyon más szituáció, mint a tietek)
2010. aug. 3. 10:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem hülye kérdés.Jó, hogy kijöttök egymással.Szerintem mondd, hogy a majdnem édes vagy választott testvérem.
2010. aug. 3. 10:59
 6/10 anonim ***** válasza:
választott tesó az nagyon ari, de mondhatod h az öcséd, szép gesztus
2010. aug. 3. 11:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2010. aug. 3. 11:14
 8/10 anonim ***** válasza:

A mostoha nem rossz szó. Nem pejoratív, elítélő önmagában, csak sokaknak jut eszébe róla a gonosz mostoha a mesékből, meg a szép, jóra való lány. (fiú)

De a hangsúly a GONOSZ szón van, nem a mostohán. A "mostoha sors" is így alakulhatott ki.

Mindegy, ez van. Ha téged zavar, akkor biztos kitaláltok majd valamit, nekem 3 féltesóm van, és van egy fiam, meg a mostani páromnak egy lánya, akik persze nem testvérek egyáltalán. Mostohák. Általában a keresztnevükön szólítják egymást, és ha nincs jelen a másik, akkor is úgy beszélnek róla. :)

Én simán használnám a mostohát, engem nem zavar. Ha nagyon kedves akarsz lenni, akkor mondhatod azt is: "Van egy édes-mostoha öcsém."

2010. aug. 3. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
elsősorban úgy mutasd be ahogy neked kényelmes. ha nem érzed szükségét, nem kell hozzátenni hogy mostoha... simán csak öcsém. ez neki is biztos jobban fog esni. vagy ha ki akarod hangsúlyozni hogy nincs vérségi kapocs, én lehet hogy fogadott öcsém kifejezést is használnám, hiszen végül is öcséddé fogadod. nem lenne kötelező, a szüleitek nem házasok ugye.
2010. aug. 3. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Mivel nem a vérszerinti (öcséd) testvéred, ezért én nem nevezném öccsnek. A "mostoha testvér" sem "túl jó" kifejezés, tehát én azt mondanám, ha valaki kérdezi, hogy: apukám barátnőjének a fia.
2010. aug. 6. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!