Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit kéne tennem? Ezt már nem...

Mit kéne tennem? Ezt már nem bírom!

Figyelt kérdés

A húgom 13/L én 16/L.

Rendes, becsületes szüleink vannak, viszont a húgommal elég sok a probléma. Tiszteletlen a szüleimmel és nekem egy harmadik személy elmondott dolgokat róla, amiket én elítélek. Erkölcstelen dolgok, amik a családunkban egyáltalán nem elfogadhatóak. Nekem nagyon rossz viszonyom van vele emiatt, de ő ezt nem tudja. A szüleim csak a tiszteletlenség és a viselkedése miatt vannak kiakadva. Nem tudom mit tegyek, a szüleim mérgesek, amiért ilyen a testvéri viszonyunk. Ha elmondom amit tudok mindenki haragudni fog mindenkire, és ebből nekem is kijut, pedig én nem tehetek semmiről. Meg egyébként is a szüleim már így is nehezen bírják, félek milyen következményei lesznek ha megtudják a kicsi lányuk romlott értékrendjét. Ha viszont nem mondom el, akkor továbbra is marad ez a feszült hangulat, amit én már nagyon nem bírok. Nekem róják fel, hogy miért nem szeretem és továbbra sem nevelik meg. Nagyon sajnálom a szüleimet, és ez nekem már nagyon rossz, hogy ilyen a húgom.. :( Mit tegyek, hogy a legkisebb bajt okozzam? :(

2011. ápr. 11. 22:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Nem írtad, mit csinált, ami ennyire erkölcstelen, de egy 13 éves gyerekre még nem azt kell mondani, hogy romlott az értékrendje, meg a háta mögött utálni, hanem beszélni kell vele és megmagyarázni, hogy miért rossz, amit csinál.
2011. ápr. 11. 22:39
 2/14 anonim válasza:
52%

Vannak döntések az életben amikor nincs olyan opció, hogy ne fájjon. Neked kell előrelátónak lenni, és átgondolnod melyik döntést tartod helyesnek/helyesebbnek.

Nagyon sokat számít egy szülővel való beszélgetéskor a hangnem, ha nyugodtan megkéred őket, hogy figyelmesen hallgassanak végig, és hozzáteszed, hogy ez az egész neked mennyire rosszul esik, biztosan megértik majd.

A húgod amúgy abban a korban van, amikor nem is nagyon lehet neki parancsolni. Ilyen ez a serdülőkor :) Fejel a falnak, akarva vagy akaratlan megbántanak másokat.

2011. ápr. 11. 22:40
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem utálom, csak ezt nem tudom tolerálni.

Nem lehet vele beszélni, mert ordibál hogy hagyjam békén, mi közöm van hozzá... stb.

2011. ápr. 11. 22:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Gondoltam rá már nagyon régóta, hogy a szüleimmel kéne beszélni, csak ez nagyon nehéz, nem vagyok jó ezekben a beszélgetésekben, mert mindig sírás a vége a részemről :(
2011. ápr. 11. 22:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Hát az elég szomorú ha egy 13 éves gyereklányról már erkölcstelen dolgokat hallasz!Mi lesz később????Bár azért annak utánnajárnék,hogy igazak-e ezek a dolgok!!!Szerintem mondd el a szüleidnek,mert hátha ők megfékezhetik a rossz dolgait!!Aztán lehet,hogy most haragudni fog rád a leányzó...de lehet később hálás lesz azért,hogy megállítottad a leejtőn!!!!!!!!!
2011. ápr. 12. 08:07
 6/14 A kérdező kommentje:

Valószínűleg igaz, mert a legjobb barátnője mesélt nekem azzal a feltétellel, hogy nem adom tovább. És ha elmondom a húgom haragudni fog rá is meg rám is, meg a szüleimmel is lesz dolga. A szüleim haragudni fognak a húgomra és a lányra. A lány pedig rám + szüleimre. :S

Lehet az lenne a legjobb ha húgomtól megkérdezném hogy is volt, és ha nagyon ellenséges a szüleimnek szólok. Majd valahogy erőt próbálok venni magamon, mert nagyon félek :(

2011. ápr. 12. 08:58
 7/14 anonim ***** válasza:
Mért félsz egy 13 éves gyerektől?
2011. ápr. 12. 10:18
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem tőle, csak beszélgetéstől és a következményeitől...
2011. ápr. 12. 11:07
 9/14 anonim ***** válasza:
52%

Szia! Komolyan el se tudom képzelni, hogy mi olyan erkôlcstelen dologra képes egy 13 éves, ami ennyire felzaklat téged, de biztos nem mûhiszti az amit itt làtok, olvasok...

én is azt javaslom, hogy elsô kéôrben a hugoddal pròbàlj beszélni, és a szemébe is megmondhtaod, hogy pusztàn aggòdàsbòl érdeklôdsz, de ha nem sikerûl jobb belàtàsra bìrnod, akkor annak az lesz a kôvetkezménye, hogy szòlsz a szûleiteknek! Bàr ebben meg az a necces, hogy ezekutàn elkezd sunyizni...

Amùgy meg milyen baràtnô az olyan, aki beàrulja a màsikat? Ez az elsô. A màsik, meg nem lehet, hogy azért mondta el neked, hogy te is tudjàl ròla? hogy TE tegyél valamit, mert ez nem az ô hatàskôre, de ô sem tudja elfogadni? Lehetett az egy burkolt segìtségkérés is, nem?

Igen, kamaszodik, de pont ilyenkor kell nagyon odafigyelni rà, is szigorùnak lenni, ha elszaladt vele a lò, mert aztàn a tovàbbi kôvetkezmények màr igencsak sokkolòak lehetnek, akkor meg majd vered a fejed a falba és mégjobban sìrsz, hogy TE tudtàl ròla, hogy TE tehettél volna ellene!!!!!

àllj ki a hugodért, hiszen ha nem szeretnéd le se szarnàd, hogy mi van vele, ez làtszik!! Szòval most légy erôs és kitartò!

Mondd el az érveidet neki, aztàn ha sûket fûlekre talàlsz, akkor meg se àllj a szûleidig!

A csalàd minden tagja felelôs a màsikért!!!

2011. ápr. 12. 11:30
 10/14 A kérdező kommentje:

Talán rosszul fogalmaztam meg, nem kell olyan nagyon erkölcstelen dologra gondolni, de van oka titkolózni a szüleim előtt,illetve tudja hogy nekünk mi lenne a véleményünk róla. Akkor a probléma még az hogy felesel, nem fogad szót, kiabál a szüleimmel. Sokat azt mondanák, majd kinövi, de én ebben nem hiszek. Szerintem pont ilyenkor kell elfojtani benne, tudatni vele hogy ne ő a világ közepe és nem azt csinál amit akar... különben csak rosszabb lesz. Talán nem extrém eset, ezért nem kell valami nagyon szélsőséges dologra gondolni, a 13 évesek között elég elterjedt ez a viselkedés, de ettől még szerintem nem normális.

A barátnőt és is elég jól ismerem kiskorom óta, és nyilvánvaló, hogy nála nincs titok. Szerintem nála már sok ez, de nem aggódik, hanem elfogadja.

Kár hogy soha nem beszélgettem még a húgommal, így nehéz lesz első kézből ilyen számára kedvezőtlen témába vágni.

2011. ápr. 12. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!