Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit kéne tennem? Ezt már nem...

Mit kéne tennem? Ezt már nem bírom!

Figyelt kérdés

A húgom 13/L én 16/L.

Rendes, becsületes szüleink vannak, viszont a húgommal elég sok a probléma. Tiszteletlen a szüleimmel és nekem egy harmadik személy elmondott dolgokat róla, amiket én elítélek. Erkölcstelen dolgok, amik a családunkban egyáltalán nem elfogadhatóak. Nekem nagyon rossz viszonyom van vele emiatt, de ő ezt nem tudja. A szüleim csak a tiszteletlenség és a viselkedése miatt vannak kiakadva. Nem tudom mit tegyek, a szüleim mérgesek, amiért ilyen a testvéri viszonyunk. Ha elmondom amit tudok mindenki haragudni fog mindenkire, és ebből nekem is kijut, pedig én nem tehetek semmiről. Meg egyébként is a szüleim már így is nehezen bírják, félek milyen következményei lesznek ha megtudják a kicsi lányuk romlott értékrendjét. Ha viszont nem mondom el, akkor továbbra is marad ez a feszült hangulat, amit én már nagyon nem bírok. Nekem róják fel, hogy miért nem szeretem és továbbra sem nevelik meg. Nagyon sajnálom a szüleimet, és ez nekem már nagyon rossz, hogy ilyen a húgom.. :( Mit tegyek, hogy a legkisebb bajt okozzam? :(

2011. ápr. 11. 22:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Minden hozzászólást, segítő szándékot nagyon köszönök! :)
2011. ápr. 12. 11:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem árulhatom be a közvetítő lányt! :( és így nem tudok semmit sem tenni...
2011. ápr. 13. 16:50
 13/14 anonim válasza:

13 éves korban az emberek nagy része még értékeli az egyenes viselkedést. Gondolom sok feszültség volt köztetek eddig is, tehát a "beszélek vele őszintén és megmondom neki, mi a helyes" (túloztam, értsd jól) mint megoldás. nem fog bejönni. Szerintem:

-Neked az segít, ha tudatosítod magadban, hogy az ő sorsa elsősorban nem a te felelősséged. Nem tudod megnevelni, ha megpróbálod, csak rosszabb lesz.

-Neki segít, ha jelzed neki, hogy nem akarsz vele feszültséget. Hogy szívesen segítesz, ha szüksége lenne rád. Ha nyíltan vagy kódoltam tudatosítod benne, hogy szeretnél jóba lenni vele. Az az általános tapasztalat, hogy a pár évvel idősebb testvértől soha nem fogadják el a kisebbek a helyreutasítást, ebből csak feszültség lesz.

Remélem segítettem... :)

2011. ápr. 15. 12:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, én azt hiszem semmiképpen nem tudnék rá hatni. Már teljesen nagylánynak érzi magát, és szerinte 10 évesként kezeljük.

Utálom, hogy ennyire el van telve magától , mert szép és menő. Engem meg lenéz amiért nincs sok barátom, illetve gáznak tartja hogy ennyi idősen még nem "pasizok" vagy mi (utálom ezt a szót). Ezt mind nem tőle tudom, vele csak vitatkozni szoktam, úgy érzem nem is vesszük egymást emberszámba. :S

A szüleim már észre veszik, hogy nem olyan amilyennek szerették volna nevelni, de annyira gyenge ahogyan ezt javítani próbálják. Szerintem másképpen kéne csinálni, mondom nekik, de nem vesznek komolyan, tanácstalanok.

2011. máj. 27. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!