Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan érdemes családfát...

Deák Dominik 2020 kérdése:

Hogyan érdemes családfát készíteni?

Figyelt kérdés

Tudom, ahogy szeretném, hülye kérdés, biztos volt már... stb.

Az a problémám, hogy mégha csak a legközelebbi rokoni kapcsolatokat ábrázolom (szülő, testvér, gyerek), akkor is hatványozódnak az ágak, akármelyik irányba indulok.

Szóval mi a hagyomány vagy a sztenderd, ha van ilyen?

2020. jún. 20. 19:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Addig vezeted, ameddig akarod és/vagy ameddig tudod. A családfakészítés türelemjáték, ha nincs hozzá elegendő, akkor nincs értelme csinálni.

Akkor jó, ha örömmel kutakodik az ember.

Vezesd fel egy családfaszerkesztő programba, pl. én az Ahnenblattot használom. Ingyenesen letölthető, akár külső hordozóra is, tehát nincs a géphez kötve, a kezelése nagyon egyszerű. Mindjárt nem fog olyan olyan bonyolultnak tűnni.

2020. jún. 20. 23:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
kieg.: Amúgy nem végtelen, sajnos. Erősen behatárolja az adatok begyűjtését az anyakönyvezés kezdete, ami a XVI. században volt. Viszont abból az időből nemigen maradt fenn anyakönyv, a legkorábbi azt hiszem egy 1624-es református anyakönyv. Amúgy kb. az 1700-as évekig lehet visszavezetni a családfát, hacsak nincsenek nemesi felmenők, mert akkor lehetnek régebbi adatok is. (előző voltam)
2020. jún. 20. 23:27
 13/16 A kérdező kommentje:
nektek hány fő szerepel a családfán?
2020. jún. 20. 23:36
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"miért nem lehet az embernek egy szülője és nulla testvére? :D"

Egy szülője?... :)

Biztos vannak olyanok is a rokonságodban, akiknek nincs testvérük. Főleg a legutóbbi egy-két generációban.

"Szóval meddig szokás visszavezetni a családfát és milyen rokoni fokot szokás még belevenni?"

Van, aki arra kíváncsi, hogy kik az egyenes ági felmenői.

Én olyat próbáltam összeállítani, amelyiken minden rokon fel van tűntetve.

Ahogy jólesik.

2020. jún. 21. 08:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Én Excelben csinálom így:

[link]

Feketével írom azokat az adatokat, amelyeket a szüleimtől tudok, és kékkel a netest.

Apai és anyai ág külön van. Eredetileg a még elő rokonokkal csináltam csak (15 elsőunokatestvérem van...), majd később jöttek be a felmenőim.

Az Excelben az a jó, hogy 2 irányba is mehet a végtelenbe, könnyű tárolni, szerkeszteni (ha nincs elég hely, akkor kimásolod a jobbra levő dolgokat, s arréb teszed az egészet), és telefonon is megnyitható. Meg ha az egész készen van, nyomtatni is lehetne, csak a rácsvonalat le kell venni, és kell nyomni egy csomó képernyőképet, majd A4-es lapokra darabonként ki lehet nyomtatni.

2020. jún. 21. 10:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#13-ra: az enyémen jelenleg több mint 4000 személy található. Ebből valamennyi a párom ága, de az a 100-at sem éri el, szóval elhanyagolható "mennyiség". (11. és 12 voltam, meg én ajánlottam a MACSE oldalt is).
2020. jún. 21. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!