Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek német vagy zsidó név?

Szerintetek német vagy zsidó név?

Figyelt kérdés
A Streit családinév német illetve zsidó név?
2010. júl. 30. 19:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A "német" német neveknek is ugyanúgy van jelentése - ahogy a magyar neveknek is, ez általában mindegyik nemzetnél igy van.
2010. júl. 31. 14:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Hello! Ez egy becenévből képzett családnév, amit igazából viselhet(ett) akárki. Olyan személy kaphatta, akinek veszekedős természete volt... lehetett német, elnémetesedett szláv, izraelita vallású, gyakorlatilag akárki. Érdemes visszaolvasni a hasonló témájú kérdéseket, válaszokat, mert azokból is leszűrhető sok minden. pár példa: yona metzger izrael askenázi főrabbija, tom metzger pedig neo-náci amerikában, kkk tag. vagy mondjuk ott van az 50 leggyakoribb német családnév, kivétel nélkül mindet viselik németek és zsidók is... nem lehet gyakorlatilag névről megmondani, hacsak nem annyira egyértelmű, mint a Kohen, Levy, vagy mondjuk egy gúnynév. A legtisztább, ha magad mész a dolog után... levéltárban meg tudod nézni, mert az 1900-as évek előtt még szerepelt az egyén vallása is az anyakönyvi kivonatokban!
2010. júl. 31. 15:52
 13/14 anonim válasza:
100%

Szerintem meg teljesen mindegy. Akár ez, akár az, el kell fogadnod, mert a Te neved, a Te családod.

Nekem is nagyon ösi, arámi nevem van, 2000 éves, és büszke vagyok rá. Az arámi ugyanis Krisztus nyelve volt, a szír keresztények ma is azt beszélik.

Pedig nem is ismerek zsidókat közelebbről sem családban, sem családon kívül. Az apai dédapámról tudom, hogy onnan kezdve minden fiú evangélikus hitű volt.

De Magyarországon olyan nagymártékben keveredtek az emberek, hogy egyetlen ember sincs aki tiszta magyar, vagy tiszta német, vagy tiszta zsidó lenne. Erre jó példa Imrédy, aki nyilas vezér volt, irtotta a zsidókat, aztán kiderült róla, hogy az ő nagyapja is az volt. Hát, nem tudom, hogyan állt meg a Jóisten előtt, mikor végre fölakasztották.

2010. aug. 2. 03:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó hozzászóló! Szerintem itt nem az elfogadásról, vagy el nem fogadásról van szó. Meg arról sem, hogy ne lenne kevert nép a magyar... minden nép kevert, ezt nem is feszegette szerintem senki, mégis a legtöbb kommentben előjön valakinél, amit nem is nagyon értek:) Mivel nemzetállamokról van szó és a nemzeteket mesterségesen hozták létre.. így mindenki annak tartja magát, aminek akarja, mert nem számít. szerintem. Meghúznak határokat és teljesen más kultúrájú emberek már egy másik országban találják magukat, ha a helyzet úgy hozza. Egy családnév eredetére kíváncsi a kérdező, nem pedig arra, hogy ő R1b, E, vagy J2 stb Y-kromoszóma markerű, esetleg akkor ő német-e, vagy zsidó.
2010. aug. 2. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!