Szerintetek német vagy zsidó név?
Lehet mindkettö, a legtöbb zsidó név is német eredetü - mivel a zsidók nyelve a jiddis egy régies német tájnyelv. A nevüket általában vagy a helyi csúfnevükröl kapták, vagy választottak magukban egy nevet, és igy természetes, hogy német szavakat használtak. Vannak olyan nevek, amiket jellegzetesen csak ök használtak, a németek nem.
Viszont sok olyan német hangzású név van, amiröl nem lehet egyértelmüen eldönteni, hogy német vagy zsidó, a Streit is ezek közé tartozik.
hogy kell kiejteni?
tuti néemt lenne ha Streicht
19:30-as: miért kellene Streicht-nek lenni - ilyne nevet nem ismerek, söt ilyne német szót sem, pedig ez az anyanyelvem....
A Streit-et meg úgy ejtik, ahogy irják (mármint a magyar szabályok szerint) és veszekedés a jelentése.
Szia!
Nekem is szép "magyar" név adatott meg... Sraj...
Sajnos nem tudom h ez már a magyarosított változat-e(volt-e benne sch vagy sem) vagy eleve ilyen. De a családomon kívül nem találkoztam még ilyen névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!