A vezetéknevem Várdai, ami elég ritka. Tehát az összes egykor és most élő Várdai nekem a rokonom, felmenőm?
Nem igazán értek a témához.
Ez a Várday Ferenc szerintetek nekem valami ősöm lenne? Vagy ez nem így működik? :)
Köszi a segítséget!
XD analfabéták :'D
15:46-os voltam
Ezt csak akkor tudnád kideríteni,ha családfa kutatást kezdenél. A linkben szereplő két püspöknek nem lehettek az utódai,mert ők nem lehettek házasok,tehát gyerekeik sem lehettek. Estelge a testvéreiknek,ha voltak fiú testvéreik, lehettek gyerekei. Bár mindkettő egy családból származtatja magát ( a link szerint),de a nevét kétféleképpen írja. És a származásuk sem egyforma. Kisvárda nem Erdélyben van, Gyulafehérvár igen.
Lehet,hogy valamelyik ősöd ebből a családból származik,de lehet véletlen névazonosság.
Vannak a családfakutatásra szakosodott cégek,akik ezzel a témával foglalkoznak. Te legfeljebb az anyakönyvi kivonatok alapján tudsz ősöket keresgélni.(Levéltárak,plébániáknál)
Hát azért....
A kérdező VÁRDAI, nem VÁRADI.
Előbb tanuljunk meg olvasni,aztán lehet etimológiáról diskurálni....
2x fordult elő a félreolvasás( 2x én szóltam hozzá, meg még egy valaki olvasta félre). Én meg még írtam is, hogy Bocsi. De hát hagyjuk is ahogy látom eléggé oda vagy magadtól én meg hát ugye csak egy analfabéta vagyok!
Amúgy családfa kutatás segítene, de nagyon költséges, nekünk 300.000 Ft-ba került annó, de ahogy írták levéltárakban utána tudsz nézni néhány dolognak.
A négyszeri félreolvasást arra értettem, hogy minimum négyszer el kellett olvasnod a nevet.
Amúgy épphogycsak elkezdtem a középsulit, úgyhogy egyelőre nem tudok elkezdeni kutatni, de később mindenképp szeretnék. Kíváncsi vagyok arra, miféle őseim vannak, mert sajnos nem tudom senkitől megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!