Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Egy srác nemrég megkeresett...

Egy srác nemrég megkeresett hogy a papáink unokatesók voltak. Ezek alapján a sráccal milyen rokoni szál fűz össze engem?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 16:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De a vérfertőzés csak közös gyerek esetén jön létre nem? Én pedig ilyet nem tervezek. De nagyon bejön ez a srác :)
2010. júl. 24. 17:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ÉS ha annyira szerelmes leszel belé hogy mással nem is tudod majd elképzelni a jövődet? Akkor mi lesz?

Megéri a kockázatot? Ez itt a kérdés.

2010. júl. 24. 17:11
 13/21 A kérdező kommentje:
Ahány ember annyi féle válasz. Az egyik kommentáló szerint biológiailag semmi baj nem lenne, a másik szerint igen. Külsőre se nagyon hasonlítunk. Szóval bizonytalan vagyok. Persze fennállhat a kockázat hogy majd egyszer óriási szerelmet fogok iránta érezni és gyereket akarok tőle, de ez még a jövő zenéje.
2010. júl. 24. 17:14
 14/21 anonim ***** válasza:
81%
Oltári nagy hülyeség ez a "hét generáció után nem számít vérfertőzésnek". Hét generációig lehet egyáltalán kimutatni, hogy a két embernek van-e köze egymáshoz. A diverzitás már a másodunokatestvéreknél is olyan nagy (két közös dédszülő esetén), hogy az utódnak nem lehet baja ebből. Két közös ükszülő már semmilyen kockázatot nem jelent. Gimi másodikos biológia...
2010. júl. 24. 17:22
 15/21 anonim ***** válasza:
39%

A hivatalos szabályozás így szól: másodfokú unokatestvér még rokon, vele lenni vérfertőzés, de harmadfokú unokatestvérrel akár össze is házasodhattok.

(azért néztem utána, mert egy ideig nagyon szerelmes voltam a másodunokatesómba és gondoltam, hátha az nem olyan közeli kapcsolat.... mennyit szomorkodtam, hogy nem csak harmadfokú unokatesók vagyunk...)

A lényeg, hogy nyugodtan kavarjatok, ezzel már semmi gond :)

2010. júl. 24. 17:49
 16/21 A kérdező kommentje:
:) és ha a harmadunokatesód lenne, akkor összejönnétek?
2010. júl. 24. 18:58
 17/21 anonim válasza:
67%

Mekkora ... vannak itt. Ez a hét generáció, meg a szerelem...

Ha az ember hét generációra visszamenő rokonokkal nem házasodhatni (Vagy nem eshetne szerelembe, ugyanmár!) akkor az azt jelentené, hogy rengeteg emberrel nem "eshetnénk szerelembe". ( Kis matek: Ha minden felmenőnknek csak két gyereke lett volna, akkor az már 127 ember, ha magunkat kivesszük, mert szerintem az nem törvénytelen :P. Ha már 3 gyermekük volt, akkor 2186 (egy falu), ha a 3. generációig 4, a többi generációban 3 gyermek volt(mert ugye régen nem a 2, vagy 3 gyerek volt az elfogadott, hanem voltak 5-6 gyerekes csládok is, most árlagolunk): 6411. A mi városunkban 7500 ember lakik megközelítőleg. Itt akkor 2000 ember kivételével mindenki vérfertőző lenne[mert ugye van 1000 ember aki külsős, és még ezer akik beléjük "szerelmesek" (uramisten, ezt a naivitást)], és a várost lecsukhatnák a zsaruk, akik maguk is börtönben ülnek. (Persze ezt úgy számoljuk hogy senki sem ment el a városból, csak ezren jöttek, és magunkat kivonjuk, mert a hiúság nem büntetendő törvényileg ;).)

Egyébként a a törvény úgy határoz, hogy az egyenesági leszármazottak és a testvérek nem közösülhetnek egymással, unokatestvérekről nem szól. (Tény, hogy én csak a Wikipediát olvastam át.)

Sőt, közeli hozzátartozóknak is csak szülőket, testvéreket és gyermekeket ír.

Itt sincs szó unokatestvérekről.

Érdekes tény még, hogy bár még a királyság idején is létezett olyan törvény, ami a vérfertőzést megakadályozta, az unokatestvéreket mégis keresztbe kasba házasították.

Ami azt jelenti, hogy a tapasztalataik alapján nagyon kicsi volt az esélye hogy a gyermeknek bármilyen deformitása legyen.

2010. júl. 29. 09:09
 18/21 anonim ***** válasza:

"A hivatalos szabályozás így szól: másodfokú unokatestvér még rokon, vele lenni vérfertőzés, de harmadfokú unokatestvérrel akár össze is házasodhattok."

Rosszul informálódtál, mert már másodunokatestvérek is házasodhatnak.

2010. júl. 29. 11:28
 19/21 anonim válasza:

„Rosszul informálódtál, mert már másodunokatestvérek is házasodhatnak.”

Én meg ismerek olyan családot is, ahol a szülők első unokatestvérek. 2 fiuk, + 1 lányuk van, és semmi baj nincs velük.

2010. júl. 30. 18:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez a rokoni távolság elég nagy. Ezt már a középkori házassági jog sem büntette. Szóval nyugodtan.
2010. júl. 30. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!