Egy srác nemrég megkeresett hogy a papáink unokatesók voltak. Ezek alapján a sráccal milyen rokoni szál fűz össze engem?
ÉS ha annyira szerelmes leszel belé hogy mással nem is tudod majd elképzelni a jövődet? Akkor mi lesz?
Megéri a kockázatot? Ez itt a kérdés.
A hivatalos szabályozás így szól: másodfokú unokatestvér még rokon, vele lenni vérfertőzés, de harmadfokú unokatestvérrel akár össze is házasodhattok.
(azért néztem utána, mert egy ideig nagyon szerelmes voltam a másodunokatesómba és gondoltam, hátha az nem olyan közeli kapcsolat.... mennyit szomorkodtam, hogy nem csak harmadfokú unokatesók vagyunk...)
A lényeg, hogy nyugodtan kavarjatok, ezzel már semmi gond :)
Mekkora ... vannak itt. Ez a hét generáció, meg a szerelem...
Ha az ember hét generációra visszamenő rokonokkal nem házasodhatni (Vagy nem eshetne szerelembe, ugyanmár!) akkor az azt jelentené, hogy rengeteg emberrel nem "eshetnénk szerelembe". ( Kis matek: Ha minden felmenőnknek csak két gyereke lett volna, akkor az már 127 ember, ha magunkat kivesszük, mert szerintem az nem törvénytelen :P. Ha már 3 gyermekük volt, akkor 2186 (egy falu), ha a 3. generációig 4, a többi generációban 3 gyermek volt(mert ugye régen nem a 2, vagy 3 gyerek volt az elfogadott, hanem voltak 5-6 gyerekes csládok is, most árlagolunk): 6411. A mi városunkban 7500 ember lakik megközelítőleg. Itt akkor 2000 ember kivételével mindenki vérfertőző lenne[mert ugye van 1000 ember aki külsős, és még ezer akik beléjük "szerelmesek" (uramisten, ezt a naivitást)], és a várost lecsukhatnák a zsaruk, akik maguk is börtönben ülnek. (Persze ezt úgy számoljuk hogy senki sem ment el a városból, csak ezren jöttek, és magunkat kivonjuk, mert a hiúság nem büntetendő törvényileg ;).)
Egyébként a a törvény úgy határoz, hogy az egyenesági leszármazottak és a testvérek nem közösülhetnek egymással, unokatestvérekről nem szól. (Tény, hogy én csak a Wikipediát olvastam át.)
Sőt, közeli hozzátartozóknak is csak szülőket, testvéreket és gyermekeket ír.
Itt sincs szó unokatestvérekről.
Érdekes tény még, hogy bár még a királyság idején is létezett olyan törvény, ami a vérfertőzést megakadályozta, az unokatestvéreket mégis keresztbe kasba házasították.
Ami azt jelenti, hogy a tapasztalataik alapján nagyon kicsi volt az esélye hogy a gyermeknek bármilyen deformitása legyen.
"A hivatalos szabályozás így szól: másodfokú unokatestvér még rokon, vele lenni vérfertőzés, de harmadfokú unokatestvérrel akár össze is házasodhattok."
Rosszul informálódtál, mert már másodunokatestvérek is házasodhatnak.
„Rosszul informálódtál, mert már másodunokatestvérek is házasodhatnak.”
Én meg ismerek olyan családot is, ahol a szülők első unokatestvérek. 2 fiuk, + 1 lányuk van, és semmi baj nincs velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!