Ő kicsodám? Unokatesók.
Anyu unokatesója nekem kicsoda?
Anyu unokatesója lánya ugye anyu másodunokatesója. Akkor ő nekem kicsoda?
Anyukád unokatesójának a lánya a másodunokatestvéred.
(bármelyik szülőd unokatestvérének a gyereke a te másodunokatestvéred)
Na már belekavarodtam anyám vagy apám testvérének a gyereke az az első, és annak a gyereke meg a másod, nem?
Kérdező, szerintem valami harmad vagy negyed fokozat. :) Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam segíteni. :S
Anyukád testvérének a gyerekei a te első unokatestvéreid.
Anyukád első unokatestvéreinek a gyerekei a másod unokatestvéreid.
Anyukád másod unokatestvéreinek gyerekei a harmad unokatestvéreid.
Utánna talán csak rokonok.
A szüleid testvérének a gyerekének a gyerekének te vagy a nagynénje/bácsija,de ök már távoliak,inkább csak rokonnak hivják.
Ugyan ugy nagynnénje/nagybácsija vagy a testvéreid gyerekeinek
Az, hogy milyen rokoni kapcsolatban állsz édesanyád unokatestvérével, nincs külön megnevezve. Édesanyád unokatestvére tehát az édesanyád unokatestvére.
Édesanyád unokatestvérének a lánya nem az édesanyád másod-unokatesója, hanem a tiéd. A másod-unokatestvért így lehetne definiálni: A másod-unokatestvér az a személy, akivel közös 2 dédszülőtök (ugye egy (házas)pár), de nem közösek a nagyszüleitek, sem a szüleitek.
Ha a nagyszüleitek közösek lennének, de a szüleitek nem, akkor unokatestvérek lennétek, ha a szüleitek közösek, akkor testvérek lennétek. Tehát unokatesó nem egyenlő a másod-unokatesóval. Ez a különbség. ;) Remélem, elég érthetően írtam le! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!