Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ő kicsodám? Unokatesók.

Ő kicsodám? Unokatesók.

Figyelt kérdés

Anyu unokatesója nekem kicsoda?

Anyu unokatesója lánya ugye anyu másodunokatesója. Akkor ő nekem kicsoda?

2010. jún. 19. 13:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád unokatesójának a lánya a másodunokatestvéred.

(bármelyik szülőd unokatestvérének a gyereke a te másodunokatestvéred)

2010. jún. 19. 13:33
 2/11 A kérdező kommentje:
nem az én unokatesóm a másodunokatesóm? :|
2010. jún. 19. 19:17
 3/11 anonim ***** válasza:
A másod unokatesó az nem az első unokatesónak (anyám vagy apám testvérének) a gyereke? :S
2010. jún. 25. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:

Na már belekavarodtam anyám vagy apám testvérének a gyereke az az első, és annak a gyereke meg a másod, nem?

Kérdező, szerintem valami harmad vagy negyed fokozat. :) Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam segíteni. :S

2010. jún. 25. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:
az első mondott jót. Bármelyik szülő unokatesójának a GYEREKE a te másodunokatesód. Anyukád unokatesójának a lánya a TE másodunokatesód. neki akk gondolom valami másodkeresztlánya lehet vagy én nem tudom hogy nevezik azt. és anyud unokatesója a nagy-nagy nénéd/bátyád.(aból kiindulva hogy ha anyud testvére a nagynénéd/bátyád akk a unokatesója a nagy- nagy nénéd, mert a rokoni kapcsolatoknál fokozás van: másod, harmad, negyed, nagy, nagy-nagy, ük, ük-ük,ük-ük-ük stb:D
2010. jún. 25. 12:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Anyukád testvérének a gyerekei a te első unokatestvéreid.

Anyukád első unokatestvéreinek a gyerekei a másod unokatestvéreid.

Anyukád másod unokatestvéreinek gyerekei a harmad unokatestvéreid.

Utánna talán csak rokonok.

2010. jún. 25. 13:22
 7/11 anonim ***** válasza:
12:36-38 vagyok. Bocsánat, hogy itt kérdezek, de akkor az anyám/apám testvérének a gyerekének (1. unokatesómnak) a gyereke az nekem ki?
2010. jún. 25. 13:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Anyukádnak vagy apukádnak a testvérének a gyerekének a gyereke neked az unokahugod, vagy unokaöcséd. Én így tudom:)
2010. jún. 25. 14:18
 9/11 anonim ***** válasza:

A szüleid testvérének a gyerekének a gyerekének te vagy a nagynénje/bácsija,de ök már távoliak,inkább csak rokonnak hivják.

Ugyan ugy nagynnénje/nagybácsija vagy a testvéreid gyerekeinek

2010. jún. 25. 15:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy milyen rokoni kapcsolatban állsz édesanyád unokatestvérével, nincs külön megnevezve. Édesanyád unokatestvére tehát az édesanyád unokatestvére.

Édesanyád unokatestvérének a lánya nem az édesanyád másod-unokatesója, hanem a tiéd. A másod-unokatestvért így lehetne definiálni: A másod-unokatestvér az a személy, akivel közös 2 dédszülőtök (ugye egy (házas)pár), de nem közösek a nagyszüleitek, sem a szüleitek.

Ha a nagyszüleitek közösek lennének, de a szüleitek nem, akkor unokatestvérek lennétek, ha a szüleitek közösek, akkor testvérek lennétek. Tehát unokatesó nem egyenlő a másod-unokatesóval. Ez a különbség. ;) Remélem, elég érthetően írtam le! :)

2010. jún. 25. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!