Ti hányad fokig ismeritek az oldalági családotokat?
Nálam csak a másodunokatestvéremék és azok családja az akiket még ismerek, de annál távolabbi rokonságot már nem igazán (igaz, egyes nagyszüleim - még élő - unokatestvéreit időnként én is láttam, de az ő gyerekeikről/unokáikról szinte már semmit se tudok, eddigi 23 évem alatt egyszer sem találkoztam még velük.
Esetleg vannak itt olyanok, akik tudnak valamit a harmad, negyed, vagy annál távolabbi oldalfokú rokonságaikról valamit, esetleg már találkoztak velük?
A dédpapám anno a tizenkettedik gyerek volt a családban. Ez egy nemesi család (volt régen), nagyon sokan elszármazottak, pár távoli rokon maradt. Ezt azért tudjuk ennyire, mert a dédmamám halála után problémák léptek fel a telek öröklése kapcsán.
Ismerjük(illetve ismertük... Nyugodjon békében) dédmamám nővérét, nagymamám nagynénje.
Még találkoztam az egyik ükanyámmal. Nem vicc. Még emlékszem is rá, kisgyerekként "durva" élmény volt olyan öreg embert látni, 96 éves volt, amikor meghalt.
Ez volt az anyai ág.
Apai ágról csak a két nagyszülőt ismerem, a papám azóta meg is halt.
19F
Vagy 15 elsőunokatestvérem van. A legkisebb is 4 évvel nagyobb nálam, így sokuknak már saját családja is van. (18 vagyok most) Változó az, hogy kivel mennyire tartom a kapcsolatot.
Másodunokatestvért s harmadunokatestvért max csak a miatt ismerek hogy (szinte) egy osztályba jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!