Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nagy dolog, ha az ükapám báró...

Nagy dolog, ha az ükapám báró volt?

Figyelt kérdés
Mert az volt.
2010. júl. 14. 19:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
84%

Ma már tényleg nem számít..Az én dédnagyapám és ük szüleimnek is nemesi rangjuk volt.Édesapám apja a háborúban mégis SS.tiszt volt(akárcsak az egyik írónak)

Parancs megtagadásért agyonlőtték.. De nem hogy a nemesi származásommal,de még kártérítést sem kérhetünk,hogy a család egyik tagját kivégezték ,mert nem ölt parancsra...

Kártérítést 60 évvel is csak egy bizonyos nemzetség kérhet és kaphat...Szóval ne az őseid származásától legyél valaki hanem magadtól...Sokan vagyunk akiknek szintén tehetős ősei voltak...

2010. júl. 14. 19:55
 22/33 anonim ***** válasza:
63%

Naés?Nekem egyik ükanyám földbirtokos volt,egyik ükapám meg iskolaigazgató..volt egy csomó föld,bírtok,ló...aranyok,ezüstök...drága festmények..oszt jöttem a komcsi bácsi,és vittek mindent,amit tudtak...

mi meg itt szenvedünk 2010ben a családdal,mert nehéz megélni ha az ember tisztességes...

2010. júl. 14. 19:56
 23/33 anonim ***** válasza:
91%
Az én ük és nagyszüleim egyszerű paraszt emberek voltak.Én így is tisztelem és szeretem őket..Ettől még én is meg a gyerekeim is jó emberek lettek..
2010. júl. 14. 19:58
 24/33 anonim ***** válasza:
84%

Az enyám grof volt, de félrekavart, ugyh nem vagyok beltenyésztett:)

senkit se érdekel, én utánajártam, megtaláltam azt a családnevet is(nekem nem az van), és ennyi.

2010. júl. 14. 20:00
 25/33 anonim ***** válasza:
84%

A dédszüleim földbirtokosok voltak, de elvettek mindent, a dédnagyapám nem akarta beadni TSZ-be, hát elvitték Márianosztrára. A család többi tagját meg kitelepítették.

Ez a mai világban, Magyarországon már nem számít. Ha még mindig királyság lenne, számítana.

2010. júl. 14. 20:03
 26/33 anonim válasza:
84%
Az én egyik ükapám is egy igen nevezetes nemesi családból származott, aztán meg félrelépett egy cseléddel, aki az ükanyám lett. Ennyi. Most igazán nem látok ebben semmi dicsekedni valót. Le is szarom az egészet igazából.
2010. júl. 14. 20:05
 27/33 A kérdező kommentje:
Én nem dicsekedek vele, unokatesóm szokott csak vele, és mindig álmodozik, hogy mit tenne ha kiderülne, hogy ő báró leszármazott, ahogy én.De ez ma már tényleg nem számít.
2010. júl. 14. 20:07
 28/33 anonim ***** válasza:
57%
Mennyi gróf, báró, király leszármazottunk van! Ezért vagyunk itt ahol vagyunk? Ja, ők nem szerettek dolgozni, csak dolgoztatni! De ugye Ti velem együtt nem segélyből éltek?
2010. júl. 14. 20:10
 29/33 anonim ***** válasza:
93%
Dédnagyapám gőzmozdony vezető volt, nagyapám suszter mester. Az egész környéken senki nem tudta úgy sarkalni meg talpalni a cipőket mint ő. Haláláig dolgozott, 85 évig élt. Egy cipő sem maradt javítatlan, csodálkoztak is a kuncsaftok Papa halála után amikor jöttek sorban hogy elvigyék a cipőiket és mind meg volt javítva. Na én erre vagyok büszke. Papáimat szerették az emberek. A báróság se lehet rossz, de nekem semmit nem jelent.
2010. júl. 14. 20:10
 30/33 A kérdező kommentje:
Nem, munkából.Havi 70 ezerből...
2010. júl. 14. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!