Nagy dolog, ha az ükapám báró volt?
Ma már tényleg nem számít..Az én dédnagyapám és ük szüleimnek is nemesi rangjuk volt.Édesapám apja a háborúban mégis SS.tiszt volt(akárcsak az egyik írónak)
Parancs megtagadásért agyonlőtték.. De nem hogy a nemesi származásommal,de még kártérítést sem kérhetünk,hogy a család egyik tagját kivégezték ,mert nem ölt parancsra...
Kártérítést 60 évvel is csak egy bizonyos nemzetség kérhet és kaphat...Szóval ne az őseid származásától legyél valaki hanem magadtól...Sokan vagyunk akiknek szintén tehetős ősei voltak...
Naés?Nekem egyik ükanyám földbirtokos volt,egyik ükapám meg iskolaigazgató..volt egy csomó föld,bírtok,ló...aranyok,ezüstök...drága festmények..oszt jöttem a komcsi bácsi,és vittek mindent,amit tudtak...
mi meg itt szenvedünk 2010ben a családdal,mert nehéz megélni ha az ember tisztességes...
Az enyám grof volt, de félrekavart, ugyh nem vagyok beltenyésztett:)
senkit se érdekel, én utánajártam, megtaláltam azt a családnevet is(nekem nem az van), és ennyi.
A dédszüleim földbirtokosok voltak, de elvettek mindent, a dédnagyapám nem akarta beadni TSZ-be, hát elvitték Márianosztrára. A család többi tagját meg kitelepítették.
Ez a mai világban, Magyarországon már nem számít. Ha még mindig királyság lenne, számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!