Jogos a félelmem, ha az anyósom úgy érzem túl "lelkes" az unoka miatt?
Egyelőre semmit nem kell tenned.
A hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk.
Majd ha lesz olyasmi ami akkor és ott nem tetszik, akkor emberi hangon szépen elmeséled neki, a saját álláspontodat az aktuális kérdésről.
Előre nem kell ezt túlizgulni!
"Folyamatosan faggat, hogy mik a terveim, ha megszületik a gyerek"
itt a lényeg. előre beszéld meg vele, h kinek mi a szerepe...
Anyós más korosztály, más világban nőtt fel. Azóta sok minden változott, fejlődött, sok mindent tudományos szempontból is reformoknak vetettek alá. Ő neki kell elfogadnia a fejlődést, nem pedig erőszakosan mantrázni a régi elavult nézeteket.
Akik itt azt írják, hogy szeretetből meg szokásokból mondják anyósék a sok blődséget, ők remélem tisztában vannak azzal, hogy mivel benyalnak anyósnak a jó viszony érdekében, ezért a régi és káros "tudással" gondozzák a gyereküket?!
Kérdező! Semmi tanácsot sem kell megfogadnod. Inkább, ha anyós érdeklődik, ajánl neki konkrét cicceket, tudományos oldalakról. Olvasson, fejlődjön, haladjon a korral.
"a régi és káros "tudással" gondozzák a gyereküket"
Azért valahogy csak túlélte kérdező férje azt a rettenetes kőkorszakot.
6-os vagyok.
Kedves 7-es! Gondolom te is pincsi kutya módjára nyaltál be anyósodnak. Sajnállak.
Hát képzeld el, én pont azt csináltam, amit leírtam és jéé, jóban vagyok anyósommal, sőt! Elolvasta, amit az orra alá dugtam, és belátta, hogy valóban mai világ már más! Érdekes! Az anyós is ugyanúgy felveheti a ritmust, alkalmazkodhat! Miért kéne a menynek behódolni? Jó lenne ha végre eltűnne ez az anyós - sztereotípia, mely szerint anyós felnevelt x gyereket, akkor már mindent jobban tud... Nem! Semmit sem tud jobban, azt tudja csak, amit ő maga csinált!
Szerintem mindenképp jelezd anyósodnak, hogy alkalomadtán jól fog esni a segítsége, ill. ha kételyeid lesznek, akkor kíváncsi leszel a véleményére, de megvan a magad (ill. férjeddel együtt a magatok) elképzelése, hogy mit, hogyan akarsz csinálni. És kéred, hogy amiben kialakult elképzelésetek van, abba ne szóljon bele, hisz a ti kettőtök felelőssége, hogyan nevelitek a gyereket.
Viszont az engedd, hogy sokat lehessen az unokájával pusztán játszani, vagyis az együttlét öröméért. Ez egyrészt biztos jól fog neki esni, másrészt ilyenkor könnyebben tudsz pl. házimunkát végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!