Sakk matt? Mit tegyek?
Szerintem is fura a negy het. Budapest egyik legfelkapottabb fodrasz szalonjaban is eddig max. ket hetet kellett varnom, szoval ez a kerdezo altal mondott negy het elegge santit.
Tovabba. Anyossal rogton az elejen le kellett volna beszelni a szabalyokat, a "hagyjuk" helyett..Ez nem illedelmessegrol szol! Tehat ha te intezted igy a dolgokat, akkor nem ertem miert nyafogsz most? Latszik, hogy akarattal kotekszel. A sztorid alapjan Anyosod nem olyan gazos mint ahogy azt te probalod itt eloadni. Van szad tehat nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy ha szeretne hozzad jonni, akkor legyen szives kicsit korabban szolni! Ami pedig az anyagot illeti, mond meg neki, hogy az altalad megszabott termekekbol vasaroljon, mert a minosegi munkahoz nem dolgozol akarmilyen anyaggal!
Tehat osszefoglalva, egyaltalan nem para a helyzet, magadnak generalod a szituaciot! Nem vagy kepes az egyenes nyilt beszedre, helyette magadban dunnyogsz es a GYIK-en irogatsz. Olyan mintha direkt keresned a konfliktust...Tessek felnott modjara viselkedni!
Ha anyós és após jelentős összeggel segítette indulásotokat (pármillió forinttal), akkor csináld meg anyósnak ingyen a haját havonta egyszer, de akkor is csak gyorsan.
Ha nem:
Simán passzold le. A legjobb lepasszolás az, hogy kuponos oldalon veszel neki 2500-3000 ft-os kupont, amiben persze nincs festés (vágás, mosás, balzsamozás, formára szárítás), és mondod neki hogy azért, mert a te időd sokkal drágább. Ha anyós rászokik arra, hogy a kuponokat elfogadja, akkor meg azt férjed zsebpénzéből gazdálkodja ki.
Kedves 17-es és azok, akik a fotelből osztják az észt, anélkül, hogy halvány lila lövetük lenne a szakmához. Rövid hajnál csak festés esetén, előkészület, vendég beterítése, festék homogénné keverése, min. 3 perc. Felkenni választékról választékra, min 10-15 perc, hatóidő 30 perc, lemosás, utókezelés alapos kiöblítés 10 perc. Ezután a vágás, szárítással minimum 30-40 perc, attól függően, hogy új fazont akar, vagy csak átvagni a végeket, be kell szárítás után lőni, tupírozni, ahogy az idősek általában szeretik. Ez minimum másfél óra, és akkor ha festés mellett akar mondjuk melírt, az kétféle festék, azt lehet fóliával, akkor egyszerre kenni a kettőt, fólia felvesz, tőre tesz beken, ezt is tincsenként haladva, hogy szép legyen, itt csak a kenés kb. 1óra és utána jön a hatóidő, meg a többi. Ha melírsapkával dolgozik, azt nem lehet egyszerre kenni, duplázódik az idő, plusz ha hamvasszőket akar bele, azt még akkor hamvasítani kell a festések után. Bizony a 3,5 óra nagyon baráti idő. Ennyit a szakmai részről. Az meg, hogy valaki még a saját 8-10 órás műszakja után ingyen vagy anyagárban ott maradjon órahosszákat, nem várhatja el senki. Nekem normális a családom, látogatóba mikor megyünk, és kell valakinek valami, akkor egy grillezés, ebéd, vagy csak csacsogás közben megejtük a frizurakészítést is. Sosem kérek pénzt, de ettől függetlenül az anyagárat mindig ideadják.
Emellett kérdező, én nem tudom mióta vagy fodrász, de a mi időnkben sem volt mindenki rátermett, temperamentumos, ami egyébként előre visz a szakmában. Növessz tököt légyszives, pénzből élsz. Akinek nem tetszik, megy máshoz. Legalább kiderül, hogy csak kihasznált, jó az ingyen frizura, vagy valóban rád kíváncsi. Mikor tanultam, örültem a modelleknek, barátoknak, nyilván ingyen csináltam. Már akkor tisztáztuk, hogy ha végzek és elkezdek dolgozni, ez nekem nem csak a hobbim lesz, amit szabadidőmben csinálok, hanem a megélhetésem, amihez kell a hely, az anyag, a rezsi fizetés, stb., kedvezményt tudok adni, de ingyen nem. Aki csak kihasznált nem is jött többet.
Alternatíák amik közül mazsolázhatsz:
1. nem tudod most fogadni. Ezt minden alkalommal mondd el.
2. Rontsd el a haját.
3. A végén mondj egy összeget. Anyuka, akkor 4000 ft volt az anyagköltség. A munkadíjat nem számolom fel. Okés? (Garantált kellemetlenség, mert ő jön ki hülyén úgy, hogy te még jófej is voltál.
4. Ha nem fizet, nem vállalod. Legyen harag belőle. Ha valakinek elmeséli hogy milyen szívtelen vagy hogy nem vállalod már ingyen a haját, nem hinném, hogy sajnálgatják majd, így észbe fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!