Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit kezdenétek ezzel a...

Ti mit kezdenétek ezzel a helyzettel amibe anyós hoz?

Figyelt kérdés

Második gyermekemet várom. Az első szülöttem nem a férjemtől van.

A férjem édesanyja pedig nagyon bele szeret szólni mindenbe. Nem a mi gyerekünk lesz az első unokája,ott mindenbe bele is szólt mert ők vették mindent.

Ő már eldöntötte miket kapunk még onnan (cumisüvegek, kiságy, még valami babakocsi). Múltkor amit kitaláltunk nevet teljesen leszólta, a férjem meg sajnos megfelelési kényszerrel küzd feléjük.

Nyilván nem szeretném megbántani. De tudatosítani szeretném benne, hogy tisztában vagyok azzal mit szeretnék venni és mi pénzkidobás számomra. És ne eroltesse rám a "lehullo" dolgokat.

Ti mit gondoltok a férjem beszéljen inkább vele, hiszen mégiscsak az ő anyja, vagy én?

2019. jún. 2. 07:59
1 2
 11/16 lilla64 ***** válasza:
79%

Tipikus anyós probléma,ahol a fia mindenre rábólint.Nem egyedi eset sajnos.

Ne a férjed beszéljen vele,mert abból semmi jó nem sül ki,végül az anyósod akarata érvényesül.Te mond meg,hogy mit akartok,és hadd döntsétek már el ti,hogy mit vesztek és milyen nevet adtok a saját gyereketeknek.

2019. jún. 2. 10:19
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

A férjed beszéljen vele. De nem fog.

Majd rájössz, hogy minden anyós probléma tulajdonképpen annak a tünete, hogy a férjeddel van probléma. Ő nem tud leválni, ő nem állítja le, ő akar megfelelni.

Lesz itt még probléma.

2019. jún. 2. 12:08
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Most állj a sarkadra mert véged lesz, anyós ki fog készíteni idegileg! Felnőtt nő vagy, állj ki az elképzeléseidért, az elveidért, a gyerekedért. Ha finoman fogalmazva nem érti meg az anyós, akkor lehet szintet lépni, erőteljesen szólni. Ha abból sem veszi a lapot, akkor ki kell zárni az életetekből. Ha megsértődik?... Nos, az a legjobb, legalább nem megy az agyadra többet.

Én elhajtottam anyósomat, sajnos nem volt képes megérteni, hogy a kisbabámat magamnak és a férjemnek szültem, nem neki, kicsit tovább gondolta a szerepét. Sajnos nem működött együtt, kifejezetten a kérésem ellenére viselkedett.. De most legalább tudja hol van a helye a családban. Sajnálom, hogy a férjed nem áll melletted, szörnyű lehet így élni, pláne terhesnek lenni egy ilyen gyermeklelkűtől.

2019. jún. 2. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:
87%

Most állítsd le, mert később rosszabb lesz!

Vásárolj be magad! Amit anyós hoz nézd át, aztán ami nem tetszik vidd el a védőnőhöz, biztos van rászoruló családja, akinek jól jön. Vagy ha nagyon drasztikus akarsz lenni, akkor anyós szeme láttára kidobod a kukába, mikor odahozza.

2019. jún. 2. 23:35
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

A férjednek kell - nem is annyira helyre tenni az anyját, hanem kiszabadulni a megfelelési kényszerből. Sőt (bár eső után köpönyeg), elhibáztad a sorrendet: előbb kellett volna a férjnek "felnőtté" válni az anyjával szemben is, és csak ezután belevágni a gyerekcsinálásba.

Egyébként nyilván bizonyára majd te leszel a bűnbak, mert te hergelted a férjed az anyjával szemben, hiszen addig, amíg te nem léptél a képbe, minden szép és jó volt köztük, ugyebár. (Szóval módosítanám a fenti megjegyzésemet: a férjednek nem a gyerekcsinálással kellett volna várnia, hanem a párkapcsolattal...) De minél tovább vártok a határok kijelölésével (lehetőleg ne veszekedéssel, hanem nyugodtan közölt és következetesen betartatott szabályokkal), annál nehezebb lesz.

2019. jún. 4. 09:58
 16/16 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem te beszélj vele, kedvesen, de határozottan. Úgy állj hozzá, hogy ő alapvetően jót akar. Ha visz dolgolat, akkor átnézed, hogy mit szeretnél megtartani belőle. Nem kell őt feleslegesen megbántani. Először beszélni kell vele, és elmondani, hogy ti mit hogyan szeretnétek. Kár lenne mérgesíteni a viszonyt. A gyerekeknek jó, ha vamnak magyszüleik.
2019. jún. 8. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!