Mit kezdjek ezzel a helyzettel? (anyós a köbön. Vagy házban:D)
Szóval anyósom a nyáron beteg lett,mi meg éppen építkeztünk,és a nagy telken volt annyi hely,hogy odaépítsünk a részére egy kisebb házat,így közel legyünk egymáshoz.Nagyon jó kapcsolatom volt vele.Eddig.De mióta meggyógyult,mintha kicserélték volna.Itthonról dolgozom,plusz a fél éves kisfiammal foglalkozom.Anyós így random átjön,beront a dolgozószobámba,és megkérdezi,hogy miért nincs rendesen kitakarítva,miért nem főzök a fiának,és miért ülök itt bent egész egész nap és LOPOM A NAPOT(!!!)Na most.Minden hétvégén kitakarítok,a férjemnek mindig főzök vacsorát,és ált.ebédet is.Meg szid,hogy milyen asszony vagyok,hogy dolgom és nem a háztartást végzem.Ez nekem most nagyon idegen,mert mondom,ő nem ilyen volt.Bejön a házba,elkezd járkálni,osztja az észt.Férjemmel rosszban voltak,de mikot lebetegedett kibékültek.Anyós nem mutatkozik,ha ő is itthon van,ami azért elég fura.Már leültem vele ezt megbeszélni,de akkor is megkaptam,csak vita lett belőle.De még hogyha segítene egy kicsit is,hogy mondjuk ránéz a picire.De még annyi se!Csak osztja az észt.
Hogyan állítsam le?
Dolgozom*
Egyébként van egy kis nyugdíja,de nagyjából mi is tartjuk el.
Én határozottan elmondanàm neki, hogy attól, hogy egy telken élünk nincsen joga berontani és beleszòlni mindenbe.
Szóljon át telefonon, hogy alkalmas - e +kopogjon és várja meg amíg beengedem.
És ne okoskodjon. Ha azt teszi, akkor tessékeld ki a házból nyugodtan.
És próbáld érthetően elmagyaràzni, hogy DOLGOZOL otthonról, nem a napot lopod (bár pár hónapos gyerekkel az sem lenne gáz, ha nem dolgoznàl!).
Tartsa meg a határokat. Ha unatkozik, akkor kertészkedjen, járjon könyvtàrba, nyugdìjasklubba stb.
Lehet megsértődik, de kénytelen vagy felàllìtani a szabályokat, mielőtt még jobban a fejedre nő.
Eloszor is beszeld meg ezt a ferjeddel.
Hogy o is latja e ezt mert ha nem es lerohanod az anyost meg lehet te jossz ki belole rosszul.jo lenne ha egyutt tudnatok szembesiteni a valtozasaival es megkerni h valtozzon
...Hangfelvétel azért kell, hogy az anyós ne tudja letagadni, és ne tudjon még a végén téged hazugként beállítani.
Először nem mutatnám meg a férjemnek sem, csak kérném, hogy beszéljen vele, csak akkor mutatnám, ha elbagatellizálná, vagy ha az anyja tagad, akkor előtte, hogy na ki hazudik?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!