Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem adtuk oda ingyen a kazánun...

Nem adtuk oda ingyen a kazánunkat az apósomnak, áll a bál a családban. Ti mit tennétek a helyemben? Rájuk hagynátok vagy kiállnátok az igazatokért?

Figyelt kérdés

Szóval röviden megpróbálom elmondani: most építkezunk a párommal, nem vagyunk házasok. A teljes pénz tőlem jött mivel nekem volt egy nagy lakásom amit eladtunk. A párommal ugyanannyit keresünk, de a lakás árából megmaradt pénzből költünk most mindenre. Az a lényeg hogy tulajdonilag minden 1/1-Ben az enyém. De ebből sose volt köztünk vita, az előző lakásomban is együtt éltünk, mindig is a “mi lakásunknak hívtuk”. Most várjuk az első babánkat, nyárra volt kitűzve az esküvő, de a baba miatt csúsztatjuk egy évet. A lényeg az hogy komoly a kapcsolatunk.

A házban volt egy vegyes tüzelésű kazán, vadiuj amit én kiszedettem, mivel van gazkazan is és a másik csak a helyet foglalta plusz nem akarok fával tüzelni. Eladtam 100ezer forintért, amit a felujitasba forgattunk vissza. Most kiderült ez az aposomnak (aki soha nem adott semmit nekünk, de meg segítséget se. Egyszer hívtuk vendégségbe akkor is lefikázta a kaját és a lakásunkat is, segíteni pedig meg csak lelkileg sem szokott- nem is várunk tőle semmit)

Megsértődött hogy nem adtam neki oda ingyen a kazánt és mindenféle pénzéhes ostoba libának nevezett, akinek a pénz mindennel fontosabb. Azt mondta hogy szégyelljem magam hogy nem gondoltam rájuk és ezt nem csak finoman hanem üvöltve hozta a tudatomra. Hozzáteszem egyáltalán nem csórók, és nem is romlott el a saját kazánjuk - csak úgy kellene neki... nyilván az évek alatt egy csomo mindent adtam már nekik amit tudtam, pl bútorokat, volt hogy pénzt is...

Azt vágta a fejemhez hogy a saját anyámnak odaadtam bezzeg egy fűnyírót nekik meg nem adok semmit.

Erre én belőlem kitört hogy a lakásom ami volt és amit eladva most epitkezunk az az én szüleim ajándéka volt nekem 25 éves koromban és hogy örökre hálás leszek nekik amiért el tudtak indítani az életben, nekik nyilván odaadom amit tudok, de másnak aki nem adott semmit soha nem fogok adakozni ilyen helyzetben mikor minden fillér számít.

Erre szó szerint elzavartak, hogy aranyásó vagyok, majd akkor menjek hozzájuk legközelebb ha piros hó esik.

Nem értem az aranyásó dolgot, mivel a párom jött 0 Ft-al a kapcsolatba, én pedig komolyan soha sem éreztettem vele hogy nekem több lenne, mint neki.

A párom igazat ad nekem, de azt mondja hogy a baba miatt béküljek ki a szüleivel, meg ha hülyék is. Amit persze úgy képzel hogy engeszteljük ki őket valamivel.

Én rohadtul nem akarok belemenni, egyrészt mert nincs igazuk tényleg, másrészt meg terhesen marhára nem hiányzik a hülye dráma. Ti mit tennetek a helyemben? Felvennétek a kapcsolatot anyósékkal vagy megvárnátok hogy ők közlekedjenek? Mondjuk őszintén nekem soha többet nincs kedvem hozzájuk...

2019. máj. 10. 21:09
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
99%
Nem békülnék ki velük, és főleg nem mennék el pitizni hozzájuk. Szerintem már hosszú ideje gyűlt benne a feszültség meg a harag irántad, és csak egy kedvező alkalomra várt, hogy üvöltözhessen veled. Ez a kazános-sztori meg csak egy ürügy volt (jó béna ürügy), hogy végre elküldhessen a búsba. A párod meg növesszen tököt, mert amit csinál, az nem békítés, hanem gyávaság: még a gyereke anyja miatt sem képes szembe szállni apuval meg anyuval.
2019. máj. 10. 21:57
 12/38 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm a válaszokat.
2019. máj. 10. 22:02
 13/38 anonim ***** válasza:
94%

Nem mennék többé hozzájuk és nem szivesen látnám a házamban azt az embert. Mit kézel, hogy beszél veled? A páromnak elmondanám egyszer érthetően, hogy nem és kész. Kérném, hogy ne hozza fel többé. Amennyiben könnyek közt bocsánatot kérne és változtatna a magatartásán (ami nem fog ugyan bekövetkezni de na..az elmélet kedvéért) akkor TALÁN belemennék, de a 2 lépés távolság maradna.

Várandós vagy, neked nem hiányzik az üvöltözés és az idegeskedés.

2019. máj. 10. 22:08
 14/38 anonim válasza:
93%
A te helyzetedben,én sem lennék különb...Szerintem szóba se állj velük mert felesleges.A párod pedig ha szeret,elfogadja a döntésedet.
2019. máj. 10. 22:08
 15/38 anonim ***** válasza:
96%
Nekem nem szimpatikus ez az ötlet a párodtól, hogy "engeszteljük ki őket valamivel..". Felteszem itt neked kell adnod vagy fizetned azt a valamit.." A párod azért sem kell félteni ahogy elnézem. Én kifejezetten sérelmezném, ha a párom ilyet kérne tőle, tudván, hogy miket vágtak a fejemhez...
2019. máj. 10. 22:57
 16/38 anonim ***** válasza:
87%
Hasonló helyzetben voltam 1x, a párom azonnal leállította az anyját. Itt a párod a legnagyobb ludas.
2019. máj. 11. 00:21
 17/38 anonim ***** válasza:
95%

Már az sem tetszik, hogy a "párod", akinek baromi jó dolga van melletted, még annyira sem volt képes az ingyen lakhatásért cserébe, hogy egy ilyen nyomorulttól megvédjen, mert hát terhes is vagy ugye.

Az egész nem tetszik. Biztos, hogy soha többé látni sem akarnám őket. A "párom" pedig vagy repülne, vagy kötelezném arra, hogy fizesse ki a ház felét, hogy ne tudjon már ennyire kihasználni. Gusztustalan.

2019. máj. 11. 06:35
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
Az utolsóval értek egyet. A farkán kívül mégis mit ad a párod a kapcsolatotokba, hogy neked is megérje? Mert a védelmező családfői tisztséget és az ehhez szükséges tökeit nyilván nem, azt valahol leakasztotta. Lesznek ebből még konfliktusok. Ha már te teremted meg egyedül az anyagi feltételeit a csládotok lakhatásának is, az lenne a minimum, hogy megvéd a poloska faj szüleitől, nemhogy még TE engeszteld ki valamivel?! Hát a pofám leszakad!
2019. máj. 11. 06:57
 19/38 Joll ***** válasza:
87%

Akartam írni, hogy míg az említett piros hó nem hullik, ez van, de már a 7. válaszoló leírta :))

Soha többé nem beszélnék velük. A párom tarthatná a kapcsolatot, de ennyi. Szörnyen parasztok. A párod meg jobban ki kellene álljon melletted.

Ismerős nekem a helyzet, most nem részletezném, de tényleg vannak ilyen emberek akik azt hiszik nekik minden jár (más munkáján persze), sőt még elégedetlenkedni is van pofájuk ezek után.

2019. máj. 11. 08:46
 20/38 anonim ***** válasza:
89%
Remélem írtok majd házassági szerződést.
2019. máj. 11. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!