Jogosan kért számon és oktatott ki az anyósom?
"Mi fizetjük neki a rezsit és a saját csekkeinket, tehát neli nem sokimindent kell ide beleadni."
A nem sok mindent kell ide beleadnia, nálam azt jelenti, hogy ad bele.
Nem értem, hogy a válaszadók miért mossák össze ennyire a dolgokat. Teljesen független egymástól az, hogy az anyósé a lakás, amiben a kérdező él, és az, hogy beleszólhat-e egy felnőtt ember életébe ilyen szinten. Ha a kérdező fizeti a saját és az anyós rezsijét is, akkor a nem sokat kell az anyósnak beleadnia a háztartásba nekem kb. azt jelenti, hogy ennivalót vesz magának, vagy ha házfelújítás van, akkor abba nyilván ő is fizet. Ez teljesen korrektnek tűnik, egyáltalán nem élősködésnek.
Anyós átlépett egy határt azzal, hogy feljogosítva érzi magát arra, hogy beleszóljon a menye dolgaiba. Viszont az se normális, hogy a kérdező párja meg mident elmesél az anyjának, ha tudja, hogy ilyen.
Kérdzeő, nem biztatlak, egy komoly agerincfájdalom nagy valószínűsággel nem fog megszűnni a gyógyszerek ellenére sem a háziorvos által kiírt két nap táppénz alatt. Mielőtt járj ki egy időpontot MRI-re, hogy kiderüljön, mi az igazi oka a fájdalomnak, a tüneti kezelés csak nagyon rövid ideig fog hazsnálni.
A segítség nem jelenti azt, hogy cserébe beleugatási jogot nyer az anyós a fiatalok életébe... ez egy ilyen borzalmas őskonzervatív maradványtünet, ami szerint az új asszony a saját családja fennhatósága helyett a férj családja fennhatósága alá kerül... ugye Ferenc József anyja, Zsófia folyamatos beleugatása Erzsébet (Sisi) dolgaiba...
Ez egy tipikus példa a semmiképpen sem megőrzendő (értsd: irtandó) hagyományainkra...
"Nem értem, hogy a válaszadók miért mossák össze ennyire a dolgokat. Teljesen független egymástól az, hogy az anyósé a lakás, amiben a kérdező él, és az, hogy beleszólhat-e egy felnőtt ember életébe ilyen szinten."
Teljesen igazad van.
Közben meg itt a gyk-n fiatal felnőtt "gyereket" (aki még bőven otthon lakik, mert mondjuk még tanul is nappalin, azzal oltogatnak, hogy "semmi közük a szüleidnek", meg "semmi beleszólásuk a szüleidnek". Mármint hogy hova megy, mikor jön, mikor megy, stb.
Tök "logikus".
Szedjétek már szét a kérdezőt.
Ha az anyós tette volna fel a kérdést, hogy "Menyem és fiam az én lakásomban lakik, rezsit fizetik, de az asszonyka ez meg az....", akkor jönnének itt a leoltások, hogy "semmi közöd a fiatalok életéhez".
Na, EZ a gyk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!