Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan kért számon és oktatot...

Jogosan kért számon és oktatott ki az anyósom?

Figyelt kérdés
Ma nem tudtam felkelni az agyból. Elmentem orvoshoz, ahol izomlazítót és erős fájdalomcsillapítót kaptam. Valamint beutalót a reumatológiára a derekam miatt. 3 hete kezdtem az adott munkahelyen. És nem is az volt neki a lényeg hogy tán beteg a gerincem, hanem az, hogy nem mentem dolgozni és holnap sem enged az orvos. Én vagyok egyedül az, aki úgy érzi nem tartozik magyarázkodással, és nem kell rosszul éreznie magát emiatt?
2019. ápr. 23. 22:57
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Utolsó. Olvasd el újra amit írtam. Én nem azt írtam hogy besegít. Egyébként mindkettőnknek 150 nettó jövedelme volt a 4 év alatt.
2019. ápr. 24. 10:15
 22/49 anonim ***** válasza:
91%

"Mi fizetjük neki a rezsit és a saját csekkeinket, tehát neli nem sokimindent kell ide beleadni."

A nem sok mindent kell ide beleadnia, nálam azt jelenti, hogy ad bele.

2019. ápr. 24. 10:19
 23/49 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem, hogy a válaszadók miért mossák össze ennyire a dolgokat. Teljesen független egymástól az, hogy az anyósé a lakás, amiben a kérdező él, és az, hogy beleszólhat-e egy felnőtt ember életébe ilyen szinten. Ha a kérdező fizeti a saját és az anyós rezsijét is, akkor a nem sokat kell az anyósnak beleadnia a háztartásba nekem kb. azt jelenti, hogy ennivalót vesz magának, vagy ha házfelújítás van, akkor abba nyilván ő is fizet. Ez teljesen korrektnek tűnik, egyáltalán nem élősködésnek.

Anyós átlépett egy határt azzal, hogy feljogosítva érzi magát arra, hogy beleszóljon a menye dolgaiba. Viszont az se normális, hogy a kérdező párja meg mident elmesél az anyjának, ha tudja, hogy ilyen.

Kérdzeő, nem biztatlak, egy komoly agerincfájdalom nagy valószínűsággel nem fog megszűnni a gyógyszerek ellenére sem a háziorvos által kiírt két nap táppénz alatt. Mielőtt járj ki egy időpontot MRI-re, hogy kiderüljön, mi az igazi oka a fájdalomnak, a tüneti kezelés csak nagyon rövid ideig fog hazsnálni.

2019. ápr. 24. 10:34
 24/49 anonim ***** válasza:
57%

A segítség nem jelenti azt, hogy cserébe beleugatási jogot nyer az anyós a fiatalok életébe... ez egy ilyen borzalmas őskonzervatív maradványtünet, ami szerint az új asszony a saját családja fennhatósága helyett a férj családja fennhatósága alá kerül... ugye Ferenc József anyja, Zsófia folyamatos beleugatása Erzsébet (Sisi) dolgaiba...

Ez egy tipikus példa a semmiképpen sem megőrzendő (értsd: irtandó) hagyományainkra...

2019. ápr. 24. 10:41
 25/49 anonim ***** válasza:
95%
Inkább a pároddal van bajod ezek szerint. Mindig az anyjának ad igazat?
2019. ápr. 24. 10:41
 26/49 A kérdező kommentje:
Van hogy nekem is igazad ad. De mikor panaszkodom az anyujára, akkor sokszor úgy érzem nem is érdekli. Pl az anyjával leül a kanapéra, és szépen beszélgetnek órákig akár. Vagy telefonon. Nálam mindig pakol/ lerendez 1-2 perc alatt. Mostanaba súlyosbodott ez a dolog. Eddig nem zavart. És a nem kell annyi mindent beleadnia dolgot pedig arra értettem kedces válaszoló, ahogy leírtam, hogy a KUTYÁK ellátását fizeti, mikor felajánlja. Ami max 3 havonta egyszer vanm azért hogy a fiának ne kelljen annyit költenie, mert most vettek neki autót.
2019. ápr. 24. 11:05
 27/49 anonim ***** válasza:
55%

"Nem értem, hogy a válaszadók miért mossák össze ennyire a dolgokat. Teljesen független egymástól az, hogy az anyósé a lakás, amiben a kérdező él, és az, hogy beleszólhat-e egy felnőtt ember életébe ilyen szinten."

Teljesen igazad van.

Közben meg itt a gyk-n fiatal felnőtt "gyereket" (aki még bőven otthon lakik, mert mondjuk még tanul is nappalin, azzal oltogatnak, hogy "semmi közük a szüleidnek", meg "semmi beleszólásuk a szüleidnek". Mármint hogy hova megy, mikor jön, mikor megy, stb.

Tök "logikus".

2019. ápr. 24. 11:47
 28/49 anonim ***** válasza:
60%

Szedjétek már szét a kérdezőt.

Ha az anyós tette volna fel a kérdést, hogy "Menyem és fiam az én lakásomban lakik, rezsit fizetik, de az asszonyka ez meg az....", akkor jönnének itt a leoltások, hogy "semmi közöd a fiatalok életéhez".

Na, EZ a gyk.

2019. ápr. 24. 11:50
 29/49 A kérdező kommentje:
27-es. Hogy jön ez ide?
2019. ápr. 24. 12:02
 30/49 A kérdező kommentje:
Én egyébként rég nem tabulok, rég nem élek az édesanyámmal. Ő nevelt fel, így őt még megérteném ha beleszólna ebbe. De nem szól bele. Akkor az anyósom miért is szól bele? Mellékesen nem anyós tette fel a kérdést, így ezt sem értem hogy jön ide ahhoz, amit eredetileg feltettem kérdést.
2019. ápr. 24. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!