Bunkó az ilyen leendő Após-Anyós? Hirtelen meghalt Apukám, de a vőlegényem szülei nem akartak eljönni a temetésre.
A temetés előtti napon az apja azt mondta nekem telefonon, hogy nem tekint engem családtagnak, ezért nem jönnek. Megdöbbentem, ezt nem éreztették velem soha az 5 év alatt. Évente max egyszer látogatunk Mo. -ra, de mindig tisztelettel beszéltem/viselkedtem velük a találkozások során. Azóta hallani sem akarok a leendő apósomról. Úgy gondolom, hogy gyáva ember, mivel ezt akkor mondta, mikor a padlón voltam. Ti mit tennétek? Beszélnétek erről a dologról vele? Hagynátok hogy a vőlegényem rendezze le a saját szüleivel ezt? Vagy nem foglalkozni vele többé, nem találkozni vele?
Tény,hogy a szüleink soha nem találkoztak a temetés előtt...bár nem is az elhunyt apumra mondta,hogy nem tekinti családtagnak,hanem rám.
Hát, ha az én párom apukája ilyet mondana nagyon rosszuk esne.
Mindenesetre annyit megtennék a helyzet tisztázása érdekében - mert néha én is szörnyen fejezem ki magam, de egyáltalán nem úgy gondolom, mint ahogy kijön - hogy rákérdeznék mit ért család alatt, miért nem tart a részének, szerinte mitől válnék a részévé. Nem azért, hogy megtedd, hanem hogy tudjad és könnyebben el tudd engedni.
Részvétem. Hát nagyon bunkó volt, ritka bunkó.
amikor padlón van az ember, egy ilyet nem tud megfelelően lereagálni, de hogy utána x idő múlva simán el lehet küldeni telefonon a jó k anyjába, az biztos. Meg felemlegetni neki, hogy majd te se leszel ott az ő temetésén.
Simán be lehet olvasni neki utólag is, aztán meg (képletesen) rávágni az ajtót és kész. Életben nem beszélni vele többet, kábé.
Nem hagynám, hogy a vőlegény rendezze le, mert téged sértett meg, igen mélységesen. Aki egy ilyen esetben így viselkedik, még ezt sem tiszteli, az nem tisztel senkit, és semmit. Mit vársz tőle ezután? Mit vársz tőle ha bármi baj lesz? Egy hétköznapi ebédnél majd elcsevegne veled, hátad mögött ki tudja mit mond, gondol. Mire lehet számítani egy ilyentől. Ez minimum illem kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!