Miért telefonàlgat minden nap az anyósom?
Mostanàban minden nap hívja a férjemet vagy engem az anyósom. Általàban nem tudunk semmi extràt mondani, mert nem törtènik különös dolog.
De folyamatosan kèrdezi, hogy ès mèg mi történt...ha azt merjük vàlaszolni, hogy nem tudunk semmit, akkor megsértődik. De termèszetesen ott sosincs semmi, ez teljesen természetes.
Mondtam a férjemnek, hogy èn hetente egyszer leszek hajlandó beszèlni az édesanyjával, mert akkor össze tudok szedni nèhàny dolgot, amiről tudok neki standupolni.
Nem tudom mivel függhet össze, mert szinte egy időben lett nyugdíjas és költöztünk el a fővárosba. Ennek már egy éve, ezèrt nem igazàn értem h miért nem hagyott ez alàbb. A fèrjem sokszor nem mond semmit, ezért anyósom engem kér a telefonhoz, bepróbàlkozik, hàtha majd èn mondok valamit. Tudok cuki lenni-az esetek többsègèben az is vagyok-de amikor haza se értünk szinte, de màr csörög a telefon, elèggè ki tudok bukni.
Szerintetek mi lehet a háttérben és hogy àllítsuk le?
Az nem opció, hogy nem vesszük fel neki a telefont mert akkor addig hivogatna minket folyamatosan, amig fel nem vesszük, ès besértődne.
Anyós gondolom egyedül él, magányos, és hiányzik neki a fia. Elég szomorú hogy őt meg ez idegesíti, inkább le se szarná, felőle meg is halhatna, majd pár hét után odaküldené a rendőröket hogy mi van.
Lehet hogy nektek idegesítő, de gondold magad az ő helyébe. Ha nagyon zavarja férjedet a saját anyja, vagy ő nem tud 3 percet beszélni mert neki fél óra kell, akkor meg hangosítsa ki úgy dolgozzon. Én is ezt szoktam mikor párom a munkahelyemen hiv félórákra, vagy a vállammal a fülemre szorítom és úgy beszélek, vagy ha nincs ott senki kihangosítom és leteszem az asztalra.
Neked valóban nem kell férjed helyett foglalkoznod vele, bár biztos neked is örül.
Az en anyosom is ilyen...
Bar 2 en vannak
de ok is 2 naponta hivogatnak minket
ferjem testverenek meg allandoan jar a szaja
ferjem es a testvere egy helyen dolgoznak.
na mindegy is
en sem tudom mi az istent varnak
mondjam el mikor mentünk el szarni a wcre?
Multkor vettünk egy uj mosogatogepet mert a regi elromlott
hat nem is tudom miert az lenne a legfontosabb dolgunk h gyorsan felhivjuk jujj vettük uj gepet
ferjem testvere emlitette nekik
aztan szinte szamon voltunk kerve miert nem mondtuk
arrol meg annyit az egyik valaszolonak
h a kerdezö is öregedjen meg aztan szarjak le a gyerekei
az en anyukam egyedül van,apukam elment
megse log egesz nap sem rajtunk sem a telefonon
szerencsere anyukam teljesen mas mint sok ember
nem azert szült meg hogy amikor egyedül lesz legyen vki aki foglalkozik vele...
Szerinte h apukam elment sajnos ez az elet
minden ember atmegy ezen,egyedül lesz
ö nem hibaztat minket h több 100kmre vagyunk töle
sose varna el tölem h azert mert egyedül van költöztessem akar ide
hiszen a gyereke vagyok,kötelessegem mert felnevelt?
Es en igy ugyhiszen ha felnö a fiam
örülni fogok ha boldog lesz,lesz csaladja
azert nevelem fel
es ha egyszer egyedül maradok?
összedöl a vilag?nagymamam 86eves koraig egyedül volt
En nagyon elitelem az olyan szülöket akik arra hivatkoznak h egyedül vannak es legtöbbje erzelmileg zsarolja a sajat gyereket...
a környezetemben sok ilyen eset van...
Sokan azt varjak h a felnött gyerekük istapolja,minden nap hivogassa
anyukam annyira mas,büszke vagyok ra amilyen es amilyenne nevelt
mert hasonloan gondolkodom mint ö
Egesz eleteben dolgozott,van nyugdija
szerinte ha eljön az idö idösek otthonaba megy
mert ott vigyaznak ra ,lesznek baratai,programok
sose telepedne ram pedig mondtam h barmikor jöhet
de kezzel labbal tiltakozik
de igy is boldog,föleg attol h en a gyermeke boldog felnött
Kerdezö az anyosod rosszabb lesz
Itt is sokat olvasni h egyedüli anyos ratelepszik szep lassan a felnött fiacskajara,fiacskaja meg parja között hatalmas feszültseget okozva.
Sajnalom h ilyen helyzetben vagytok
Én sosem értettem azokat, akik napi szinten beszélnek akárkivel... barátnővel, rokonnal. Hacsak nem speciális a helyzet. Főleg, ha a kérdező elmondása alapján, az adott rokon kb. standupoltatná őket és minden nap jöjjön ez a "na mesélj valamit". Minden napom csont ugyanolyan a munkában, nem történik velem semmi izgalmas legalább 4 nap a héten, mit mondjak akkor? Az is időpazarlás nekem, ha a másik kicsi lelkibékéje miatt az időjárásról kell beszélnem napi 3 percet, mert nem érdekel.
Sztem lehet kompromisszumot kötni, pl. mondjuk 3naponta beszéljenek. Anyósnak is meg kell értenie, hogy akkor is, ha magányos, akkor is, ha unatkozik, igenis rájuk telepszik és ragacskodik akkor, amikor ezzel "a na mesélj" szöveggel felhívja őket.
Kérdező, majd ha lesz gyereked megérted a Mamát. Akkor jössz rá, hogy a szülők mennyi törődést, türelmet és szeretet adnak egy gyermeknek, mire az felnő. Én mindennap fél órát beszélek anyukámmal. Elmeséli, hogy mi történt vele, mit főzött. Én is ugyanezeket és hogy milyen huncut volt az unokája. De egyáltalán nem megterhelő, közben főzök, bepakolok a mosógèpbe, takarítok, vasalok.
Az anyósommal már én sem tudok ilyen önfeledten beszélni, pedig szeretem. Szóval megértelek, de a férjed erőt vehetne magán. Azt a napi pàr percet ki lehet bírni. Hidd el a Mama minden apró kis sztorinak örülni fog, igazából csak az érdekli, hogy jól vagytok e, és nem az életeteken akar csámcsogni. 31N
Hetente 1szer beszelek anyukammal
500kmre vagyunk egymastol...
Sose hivogatott...
Tiszteletben tartja h felnött ember vagyok es van maganeletem.
Sose kerdezösködik.
Sok mindent nem is tud mert ram es a ferjemre tartozik.
Ettöl függetlenül nagyon jo a kapcsolatunk
Pont jo igy,kevesebb az eselye h elmergesedik
Az a baj h altalaban a pasik anyukaja pioca.
De tenyleg mindig ök okozzak a gondot.
Ferjednek kellene beszelnie vele,nem 5evesetek vagytok.
"h altalaban a pasik anyukaja pioca"
Nyald meg a makkom, koma.
Anyós meg azért hívogat, mert nyugdíjas és ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!