Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért telefonàlgat minden nap...

Miért telefonàlgat minden nap az anyósom?

Figyelt kérdés

Mostanàban minden nap hívja a férjemet vagy engem az anyósom. Általàban nem tudunk semmi extràt mondani, mert nem törtènik különös dolog.

De folyamatosan kèrdezi, hogy ès mèg mi történt...ha azt merjük vàlaszolni, hogy nem tudunk semmit, akkor megsértődik. De termèszetesen ott sosincs semmi, ez teljesen természetes.

Mondtam a férjemnek, hogy èn hetente egyszer leszek hajlandó beszèlni az édesanyjával, mert akkor össze tudok szedni nèhàny dolgot, amiről tudok neki standupolni.

Nem tudom mivel függhet össze, mert szinte egy időben lett nyugdíjas és költöztünk el a fővárosba. Ennek már egy éve, ezèrt nem igazàn értem h miért nem hagyott ez alàbb. A fèrjem sokszor nem mond semmit, ezért anyósom engem kér a telefonhoz, bepróbàlkozik, hàtha majd èn mondok valamit. Tudok cuki lenni-az esetek többsègèben az is vagyok-de amikor haza se értünk szinte, de màr csörög a telefon, elèggè ki tudok bukni.

Szerintetek mi lehet a háttérben és hogy àllítsuk le?

Az nem opció, hogy nem vesszük fel neki a telefont mert akkor addig hivogatna minket folyamatosan, amig fel nem vesszük, ès besértődne.

2018. dec. 28. 03:18
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%

Én minden nap beszélek anyukámmal. Ők is messze laknak tőlünk, de ezek a beszélgetések általában 2-3 percig tartanak. Én azt szoktam neki elmondani, hogy még mennyi dolgom van aznapra, mit kell még csinálni.

Esetleg ha elmondanád neki, hogy mit fogsz főzni, meg hogy már nagyon éhesek vagytok, annak indokán elköszönhetsz, hogy most már el kell kezdeni zöldséget vágni, elköszönsz és leteszed. Vagy átadod a férjednek, aki hasonlóképpen rövidre zárja, nagyon szépen elköszön és leteszi. Ha anyósod megsértődik ezen, hat akkor majd megbékél.

2018. dec. 28. 07:25
 12/35 anonim ***** válasza:
49%

Mert ezek szerint hiányoztok neki.

Ez a "hetente egyszer vagyok hajlandó beszélni vele" olyan kiábrándító...

Én is majdnem minden nap beszélek a szüleimmel, és igen, van, amikor nem nagyon van mondanivalónk, akkor rövidre fogjuk és kész.

2018. dec. 28. 09:13
 13/35 anonim ***** válasza:
95%

A kérdezőnek nem azzal van a baja, hogy a férjével akar minden nap beszélni az anyja.

Azt írtatok, hogy minden nap beszéltek ANYUKÁTOKKAL.

Mond meg a férjednek, hogy beszéljen ő az anyjával amikor akar, te meg intézed a tiedet.

2018. dec. 28. 09:20
 14/35 A kérdező kommentje:

9:20-as, köszönöm, hogy megértetted amit leírtam.

A kötekedőknek: igazatok van, 19 óra utàn amikor hazaesünk csak anyós hallgatásáe vagyunk kíváncsiak a vonal végèn. Illetve ennyi erővel oda is költözhetnénk hozzájuk, nem igaz? Hiszen sokkal fontosabb az, hogy az időjáràsról beszélgessünk esténként anyóssal mint hogy a féjemmel minőségi időt töltsek.

2018. dec. 28. 09:45
 15/35 anonim ***** válasza:
21%
Ha napi 5-10 perctől nem tudsz elég minőségi időt tölteni a férjeddel, megette a fene az egészet.
2018. dec. 28. 09:48
 16/35 A kérdező kommentje:
Te már csak tudod.
2018. dec. 28. 09:59
 17/35 anonim ***** válasza:
67%

Olyan szempontból megértem a kérdezőt, hogy ha nincs miről beszélni, akkor minek beszélni? Felnőtt szabad ember maga dönti el, mit akar csinálni.

Én 18 évesen leszoktattam a szüleim arról, hogy hívogassanak. Ha mondani valóm van akkor hívom őket, ha nincs akkor néha napokig nem. Egyszerűen van amikor mókuskerék a hét vagy akár több hét is. Nem történik semmi érdemleges, panaszkodni sem szeretek.

Nem az az 5-10 perc a nehéz. Hanem az egésznek a pszichológiája, hogy valaki a távolból is rá tud telepedni az emberre.

Ettől függetlenül tény, hogy súlyos kijelentés hogy kivel hányszor vagy "hajlandó" beszélni. Meg nem azon a pár percen múlik a minőségi idő.

2018. dec. 28. 10:38
 18/35 anonim ***** válasza:
36%

Illetve nem kötelező azonnal ugrani a telefonra.

Ha épp dolgotok van akkor vissza lehet hívni később vagy másnap. És mondani, hogy programotok volt.

Ha megsértődik akkor így járt. Azzal hogy dolgotok volt, vagy nem voltatok telefon közelben nem nagyon lehet vitatkozni.

Vagy a férjed hívja fel napközben, munka közben vagy után és akkor nem fog este telefonálni.

2018. dec. 28. 10:41
 19/35 anonim ***** válasza:
13%

"az egésznek a pszichológiája, hogy valaki a távolból is rá tud telepedni az emberre" - a rátelepedés, meg az az igény, hogy kapjon ő is némi törődést (napi 5-10 percet), az két különböző dolog. A kérdező nem írja, hogy az anyós utálatos vagy számonkérő lenne, csak azt, hogy érdeklődik a napi dolgaik iránt, azaz nyilván hiányolja őket, és a távolról ebben a formában valamennyire szeretne részese lenni az életüknek. Egy anyától ezt szerintem nem olyan nagy kérés.

Az a kifogás meg elég szánalmas, hogy ez veszi el a "minőségi időt" kettejüktől!

Napi 5-10 percnél bizonyára jóval több időt pazarolnak el az életükből.

Ez egyszerűen jóérzés kérdése.

2018. dec. 28. 11:03
 20/35 anonim ***** válasza:
16%

Ha mondani valóm van akkor hívom őket, ha nincs akkor néha napokig nem

Normális ember még nem azért hívja, hogy meséljen, hanem azért, hogy érdeklődjön. Vajon az önző kérdező hányszor kérdezi meg az anyóst, vele mi van? Jó lenne tovább jutni annál, hogy magatokról dumáltok.

2018. dec. 28. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!