Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A párotokkal mindketten huszonévesek vagytok, 3 éve együtt. Tanulmányok/anyagiak miatt mindketten a saját szüleitekkel èltek.

A párotok családja elhív titeket 25.-ére "nagycsaládos karácsonyra". Nagyon kedvelitek a párotok családját, el szoktatok menni ez ilyen családi összejövetelekre.

Viszont a ti édesanyátok egyedül van, elvált évekkel ezelőtt és nincsen új kapcsolata. Édesanyátokkal nagyon közel álltok egymáshoz és a Karácsony ugye családi ünnep. Anyutokat viszont a párotok családja nem hívta, csak titeket, meghivatni pedig nem akarjátok, a párotok magyszüleivel, keresztszüleivel még nem ismerik egymást stb.

Mit tennétek: mennétek karácsonyozni a párotok családjához, anyukátokat egyedül hagyva, vagy anyutokkal maradnátok a meghívást visszautasítva?

Köszönöm a válaszokat.

2018. dec. 22. 23:24
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
97%
Én megkérdezném édesanyám hogy ő szeretne-e valami közös programot illetve nem probléma-e ha elmegyek. Ha annyira közel álltok nem is értem hogy miért ide írsz ahelyett hogy megbeszélnétek.
2018. dec. 22. 23:28
 2/36 anonim ***** válasza:
91%
A szentestét anyukáddal töltöd, másnap mész a párod családjához. 26-án esetleg elhívod a párodat magatokhoz. Anyukád nem magatehetetlen, nem a te feladatod az ő szórakoztatása.
2018. dec. 22. 23:30
 3/36 A kérdező kommentje:
1.: beszéltem már vele erről természetesen. Első blikkre amikor mondtam neki, akkor hozzatettem, hogy dehogy megyek, nem fogom őt egyedül hagyni. Erre azt mondta, hogy ez neki nagyon jól esik. Később valószínűleg láthatta rajtam, hogy mennyire szeretnék elmenni, ezert mondta, hogy menjek el nyugodtan. De az első reakciónál láttam, hogy nem esne neki jól, ha otthon hagynám egyedül, es ezt igazából meg is értem. Szóval nagyon szeretnék elmenni, tudom, hogy azt mondaná, hogy nyugodtan menjek, de lelkiismeretfurdalásom lenne, ő nagyon jó anya, az egyetlen, akire mindig számíthattam és én is ott akarok neki lenni...
2018. dec. 22. 23:32
 4/36 anonim ***** válasza:
90%
Azt csinálnám mint amit a 2es írt.
2018. dec. 22. 23:34
 5/36 anonim ***** válasza:
41%

Természetesen mennék.

Más rokona nincs anyukának? Ha nincs másik gyereke, akkor legalább testvére nincs-e? Számomra abszurd, ha valakinek egyetlen gyerekén kívül az égvilágon nincs rokona.

Szóval, ha magányosnak érezné magát, akkor rokonhívást lehetne aznapra időzíteni. Az más kérdés, hogy ilyen meghívást nem most kell megtenni, hanem minimum két hete már meg kellett volna.

Megjegyzem: ha a pár másik fele lennék, és az illető (szinte bizonyosan nő, éspedig maga a kérdező) az anyukájával maradna, akkor legalábbis úgy értékelném, hogy ő nem tud leválni az anyukájáról és ez a jövőben még számos konfliktust fog okozni, ha együtt maradunk.

2018. dec. 22. 23:34
 6/36 A kérdező kommentje:
Nincs édesanyámnak senkije. Se másik gereke, se testvére, a szülei is meghaltak már.
2018. dec. 22. 23:36
 7/36 A kérdező kommentje:

Nayon kevés rokonunk van, akik vagy külföldön, vagy az ország túlfelén élnek.

Igazából nem értem, miért van az, hogy a párom családjában még csak fel sem merült az, hogy édesanyámat is elhívják, főleg, hogy mondtam nekik a meghíváskor, hogy valószínű emiatt nem fogok menni. De lehet, hogy csak én látom rosszul, hogy ha évek óta együtt vagyunk és együtt is tervezünk már maradni, akkor a családokat sem ártana összehozni

2018. dec. 22. 23:39
 8/36 anonim ***** válasza:
33%
Igaz úgy hogy még mondtad is azért meghívhatták volna.
2018. dec. 22. 23:41
 9/36 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem én így nem mennék ha tudom hogy rosszul esne neki. Ha értelmes a párod megérti. Igaz előbb utóbb úgyis egyedül marad anyud de most egy másik család miatt karácsonykor otthagyni.... Ha a másik család (ezek szerint) családtagként kezel akkor ő is a család része és ott a helye
2018. dec. 22. 23:46
 10/36 A kérdező kommentje:
9.: igen, ezért sem értem. A családja kedvel, én is szeretem őket, a párom szülei már találkoztak többször anyummal, jól kijöttek, nem tudom, miért nem merült ez bennük fel, főleg, hogy híváskor mondtam is nekik, hogy anyát nem hagyom egyedül. Igazából kicsit rosszul esik.
2018. dec. 22. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!